Ομιλία του νύν Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας Μιχάλη Νικολαράκου στη Συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι κυρίες και κύριοι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να απευθύνω το λόγο σε εσάς στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας.
Κανείς δε βρίσκεται τυχαία εδώ μέσα, όλοι εκπροσωπείτε ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.

Η ελληνική οικονομία είναι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εκπροσωπούμε ένα πολύ ζωντανό και παραγωγικό κομμάτι της Ελλάδος. Μόνο που ο καθημερινός αγώνας για τη διατήρηση της δουλειάς μας και για την επιβίωση της οικογένειας μας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει Γολγοθάς.

Βέβαια στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στην αγορά του Λεκανοπεδίου Αττικής ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για τους μικρομεσαίους, αλλά αυτό που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία 8-9 χρόνια και ιδιαίτερα τα 2-3 χρόνια όπου τα πράγματα χειροτέρεψαν δεν έχει προηγούμενο. Ο καθένας από εμάς που μπορεί και κρατάει τα ρολά της δουλειάς του ανοιχτά και πάει το μεροκάματο στην οικογένειά του και την είσπραξη της ημέρας είναι ένας μικρός ήρωας της καθημερινής ζωής και δε λέω υπερβολές ούτε θέλω να χαϊδέψω αυτιά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εδώ στην Καλλιθέα αναπτύσσουμε εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδος. Χιλιάδες συνάδελφοί μας υποχρεώθηκαν τα τελευταία χρόνια να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή την επιχείρησή τους και είτε να αναζητήσουν απελπισμένοι άλλου είδους δουλειά – αλλά που να τη βρουν σε μία κοινωνία όπου η ανεργία καλπάζει – είτε να βγουν στη σύνταξη εισπράττοντας πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις που δεν έχουν καμία σχέση και καμία αναλογία με τις υψηλές εισφορές που τόσα χρόνια πληρώναμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

Η πολύ ψηλή φορολογία και πολύ ψηλές εισφορές χωρίς καμία υπερβολή απειλούν να μας κλείσουν όλους σήμερα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο εμπορικός Σύλλογος που είχε πάντα μία πολύ σημαντική θεσμική αποστολή οφείλει να αναλάβει ένα καινούργιο αναβαθμισμένο ρόλο.

Πιστεύω προσωπικά σε αυτό το νέο αναβαθμισμένο ρόλο του Ε.Σ.Κ. και είμαι διατεθειμένος να τον υπηρετήσω δίνοντας όλες τις προσωπικές μου δυνάμεις για να επιτύχουμε το καλύτερο και ουσιαστικότερο για το κλάδο μας.
Μπορούμε να κάνουμε θαύματα;
Μπορούμε να μειώσουμε τη φορολογία και τις εισφορές από μόνοι μας;
Μπορούμε να χτυπήσουμε το παραεμπόριο που κατακλύζει την αγορά της Καλλιθέας με παράνομα και λαθραία προϊόντα;
όπου απειλεί να μας κλείσει εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού;
Η απάντηση είναι όχι γιατί τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουν άλλοι.
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Αυτοί οι άλλοι να μας βλέπουν παντού και πάντα μπροστά τους, στα Υπουργικά Γραφεία, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, στα γραφεία Δημάρχων, στις τηλεοράσεις στα ραδιόφωνα στο διαδίκτυο, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ε.Σ.Κ πρέπει να έχει φωνή, φωνή πολύ δυνατή, που θα ακούγεται παντού και θα είναι σεβαστή από όλους εκείνους που λαμβάνουν τις κρίσιμες για εμάς αποφάσεις.
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι το όραμα μου είναι ένας Ε.Σ.Κ που θα είναι το δεύτερο σπίτι μας μαζί με όλους τους συναδέλφους μέσα στο Σύλλογο, με σοβαρό, με τεκμηριωμένο λόγο και συγκροτημένες προτάσεις. Ένας Ε.Σ.Κ διεκδικητικός παρεμβατικός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός για το καλό όλων μας.

Τα επιμέρους ζητήματα είμαι στη διάθεση σας να τα συζητήσουμε ακούγοντας και τις δικές σας απόψεις και αναλύοντας ιδέες και προτάσεις.

Ένα πράγμα θέλω να σας υπογραμμίσω πριν κλείσω: δε μας παίρνει να κάνουμε πίσω ούτε να χτυπάμε βήμα σημειωτόν, πρέπει να τραβήξουμε μπροστά όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι να διασώσουμε αυτά για τα οποία εμείς και οι οικογένειες μας έχουμε χύσει αίμα και ιδρώτα. Αυτή τη πορεία είμαι αποφασισμένος να την υπηρετήσω και για αυτό θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές την επόμενη Τετάρτη, οπότε και ζητώ από εσάς να μου κάνετε τη μεγάλη τιμή να με επιλέξετε με τη ψήφο σας για να υπηρετήσω το Σύλλογο μας και όλους εσάς που ανήκετε στις τάξεις του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ