Οι «λοχαγοί» του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι η νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την αναβάθμισή της στη μεταμνημονιακή περίοδο. Ποιους σκέφτεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει στον ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τα πρότυπα του Δημήτρη Τζανακόπουλου, της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση, του Γιώργου Βασιλειάδη και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να τους λένε στην κομματική αργκό «οι λοχαγοί του ΣΥΡΙΖΑ» -όπως είχε «λοχαγούς» παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και έστω εάν οι «λοχαγοί» της Κουμουνδούρου δεν αποτελούν ξεχωριστή ομάδα, αλλά διαπερνούν όλες τις τάσεις.

Πρόκειται για μια νέα γενιά στελεχών που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην μεταμνημονιακή περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαμόρφωση των εσωκομματικών μηχανισμών και την μετεξέλιξη του κόμματος στην κατεύθυνση που ήδη εκφράζει ο πρωθυπουργός.

Το «πείραμα», άλλωστε, με την ανάδειξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη θέση του υπουργού Επικρατείας, της Έφης Αχτσιόγλου, ως υπουργού Εργασίας, του Αλέξη Χαρίτση ως αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, του Γιώργου Βασιλειάδη ως υφυπουργού Αθλητισμού και του Νάσου Ηλιόπουλου, ως υφυπουργού Εργασίας, κρίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως ιδιαίτερα επιτυχημένο. Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου και Νάσος Ηλιόπουλος θεωρούνται ήδη αμετακίνητοι από τα αξιώματά τους, ενώ Αλέξης Χαρίτσης και Γιώργος Βασιλειάδης δεν αποκλείεται στον επικείμενο ανασχηματισμό να αναβαθμιστούν.

Οι παραπάνω υπουργοί, όμως, είναι η «κορυφή» της νέας γενιάς στελεχών της Κουμουνδούρου, η «κορυφή» των … «λοχαγών», καθώς από κάτω υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νέων στελεχών που ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να αναβαθμίσει.

Περισσότερα εδώ

news247.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ