Οι εξελίξεις σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό – Άγιο Κοσμά…

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού για τις εξελίξεις σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό – Άγιο Κοσμά

Η Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αξιοποίηση του χώρου των 6.200 στρεμμάτων στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και την Παραλία, επισημαίνουμε τα εξής:

  • Χαιρετίζουμε την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, που ομόφωνα απέρριψε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέθεσαν οι επενδυτές για το Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, θεωρώντας ότι το σχέδιο αυτό δεν περιέχει τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγούσαν σε οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη την Περιοχή αλλά και ευρύτερα την Αττική.
  • Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρότι έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα, δημιουργεί νέες συνθήκες και νέους συσχετισμούς υπέρ του αγώνα και των διεκδικήσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, καθώς η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπεί τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.
  • Αισθανόμαστε δικαίωση γιατί -αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του Σ.Ο.Α. και της Σ.Μ.Π.Ε. από την πλευρά του επενδυτικού σχήματος- και αφού μελετήσαμε το τερατούργημα που επιχειρείται να κατασκευαστεί στο χώρο, ζητήσαμε και πιέσαμε τους αρμόδιους φορείς να εναντιωθούν στο έκτρωμα αυτό και να προτάξουν, αντί για τα υπερκέρδη των λίγων, αξίες και έννοιες όπως η δίκαιη ανάπτυξη, η ποιότητα ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος, η αξιοπρέπεια του λαού (εδώ το ΔΤ του Αυγούστου 2017).
  • Καλούμε τα κινήματα, τους φορείς και τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αγώνα για την απόρριψη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και την κατάργηση στην πράξη της σύμβασης για αυτή την καταστροφική και αποικιοκρατικού τύπου επένδυση, που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολλών και το Δημόσιο Συμφέρον.

Η Ο.Μ. Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουμε τον αγώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση με βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας και παράλληλα θα βελτιώνει την ποιότητα  ζωής μας, για την έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική μέγγενη της επιτροπείας, για να πορευθεί ο Λαός μας με αξιοπρέπεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ