ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Αρθρο της κ. Θεοτόκης (Τιτής) Ντολαπτσή

Οι γαλλικές εκλογές έστειλαν μηνύματα σε όλη την Ευρώπη, φυσικά και στην Ελλάδα. Άλλωστε η Γαλλία υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια ο βασικός υποστηρικτής της χώρας μας στην περιπέτεια των Μνημονίων και της αέναης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Αυτές οι εκλογές διεξάγονται ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα: αυτό των «ευρωπαϊστών» και αυτό των «εθνικιστών». Το πρώτο εκφράζει τη συνέχεια και διατήρηση των πολιτικών ισορροπιών και το δεύτερο τη ρήξη με το παλιό πολιτικό σύστημα και την αλλαγή. Σε ένα σταδιακά διογκούμενο μέρος του κοινωνικού σώματος που αισθάνεται πως υπονομεύεται από τις παγκόσμιες μεταβολές, την αποβιομηχάνιση και την υποβάθμιση των θεσμικών της οργάνων, η συνέχεια και διατήρηση δεν θεωρείται θεμιτή, τροφοδοτώντας έτσι τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος.

Εναπόκειται λοιπόν στον κ. Μακρόν εάν θα μπορέσει με τις κατάλληλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις να καταστήσει τη Γαλλία πιο ανταγωνιστική και να αναβαθμίσει το ρόλο της ως ισότιμου συνεταίρου στον κινητήριο μοχλό της Ευρωπαϊκής πολιτικής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η πολιτική σταθεροποίηση της Ευρώπης, θα ενδυναμώσει το ευρώ καθιστώντας το ως το απόλυτο παγκόσμιο κυρίαρχο νόμισμα και θα έχει ως συνέπεια την άνθιση δημοκρατικών προβληματισμών για καθεστώτα γύρω από την Ευρώπη στέλνοντας έτσι κι ένα λυτρωτικό μήνυμα στις καταπιεσμένες μάζες αυτών.

Κλείνω αναφέροντας το μήνυμα που μετέδωσε στο προσωπικό του λογαριασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ