Οι γυναίκες που έλυσαν το έγκλημα της Πετρούπολης

Οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν την ανθρωποκτονία του βρέφους στην Πετρούπολη, μιλούν για τις ιδιαίτερες συνθήκες & τον διανοητικό χειρισμό που απαιτείται σε κάθε υπόθεση, αλλά & για την παρουσία τους, ως γυναίκες, στο χώρο εργασίας.

«Σωστή μέθοδος και πολλή δουλειά χρειάζεται για να βρεις ένα δολοφόνο. Όμως πάνω απ´όλα αυτά θέλει πείσμα και επιμονή…»: Αυτό μου είχε πει πριν από πολλά χρόνια ένας από τους πιο εμβληματικούς αξιωματικούς που είχε υπηρετήσει στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας, όταν τον ρώτησα πώς συλλαμβάνει τους δράστες ενός εγκλήματος.

Πολλά χρόνια μετά από εκείνη την εξομολόγηση, δύο κυρίες που υπηρετούν στο τμήμα εξιχνίασης ανθρωποκτονιών επιμένουν στην «ίδια συνταγή».

Η Αθανασία Βλάχου και η Άννα Μαρία Μπριασούλη μίλησαν στο CNN Greece για το πώς κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη της 19χρονης που συγκλόνισε με τη δολοφονία του βρέφους της. 

Μιλούν για το ρόλο του συναισθήματος και της λογικής στην εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης που τη χειρίστηκαν από τη στιγμή που βρήκαν το νεογέννητο μέσα στον κάδο απορριμμάτων έως και την ημέρα που συνέλαβαν τη 19χρονη και τη μητέρα της.

Για πρώτη φορά, αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας μιλούν μπροστά στην κάμερα. Οι ίδιες εξηγούν πως «το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει» ενώ μιλούν για το πώς έξι γυναίκες εξιχνιάζουν εγκλήματα, υπηρετώντας τη συγκεκριμένη υπηρεσία επί ίσοις όροις με τους άνδρες συναδέλφους τους.

cnn.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ