Ντροπή ….και δεύτερο πλοίο δένει στη ναυταθλητική μαρίνα

234

Το νέο καμάρι -απόκτημα του Οργανισμού Γιάννης Γάλλος είναι 44 μέτρα και αποτελεί τη δεύτερη πρόκληση μετά το COSMOS. Το Μανταλένα είχε ναυλωθεί από την Pleasure Cruises, για να κάνει ημερήσιες εκδρομές στο Πειραιά Πόρο Ύδρα Αίγινα.

Από πληροφορίες το σκάφος δεν μπορεί να θεωρηθεί ημερόπλοιο αφού έρχεται Κυριακές και δεν επιβιβάζει παρά μόνο αποβιβάζει επιβάτες (από που άραγε και με τι άδεια εκτελεί το επιβατικό αυτό δρομολόγιο;)

Δεν είναι γνωστό αν πληρώνει για τις περίεργες αυτές εβδομαδιαίες αποβιβάσεις στον Οργανισμό αφού δεν ελλιμενίζεται. Δεν παύει όμως να χρησιμοποιείκαι να επιβαρύνει τους χώρους της ναυταθλητικής μαρίνας λες και είναι ένα οποιοδήποτε λιμάνι και όχι αθλητικός χώρος.

Η προσπάθεια να μεταβληθεί η ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας σε λιμάνι συνεχίζεται από τη διοίκηση του Δήμοy ίσως και δωρεάν.Και αν δένει αυτό γιατί να μη δένουν και να μη ξεφορτώνουν όλα;

Mε την ανοχή της κυβέρνησης και πολλών αρχών, αφού αλλοιώνεται η χρήση ως ναυταθλητικής μαρίνας και παραβιάζεται το παραχωρητήριο του ελληνικού δημοσίου το οποίο δεν επιτρέπει τα επαγγελματικά σκάφη.

Η συνέχεια αυτής της πολιτικής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να αφαιρεθεί  η διαχείριση της ναυταθλητικής μαρίνας από το Δήμο Καλλιθέας αν αποφασίσει το κράτος να εφαρμόσει τους νόμους και το παραχωρητήριο σωστά.

Να σημειωθεί ότι το κόστος για το COSMOS δε συγκρίνεται με το τι θα πλήρωνε στις άλλες μαρίνες Αλίμου, Φλοίσβου, Φαλήρου και Ζέας, γι  αυτό και η προτίμησή του στην Καλλιθέα παρά τα νομικά κωλύματα.

Επειδή η όλη υπόθεση είναι σε εξέλιξη ύστερα από την παρέμβαση του συλλόγου ΙΛΙΣΟΣ, περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ