Νεκτάριος Βεκρής, η αυτοπεποίθηση στην οδήγηση γεννιέται με την εξάσκηση

476

 

του Νεκτάριου Βεκρή

Αν έχεις μεγάλη θέληση, όχι μόνο θα τα καταφέρεις αλλά θα τα πας περίφημα! Τα κίνητρά σου θα σου δίνουν ώθηση και επιμονή για να ξεπερνάς τις δυσκολίες και να πηγαίνεις στο επόμενο βήμα.

Στην πράξη, η οδήγηση θα σου φανεί ίσως πιο σύνθετη από όσο τη φανταζόσουν. Η δυσκολία όμως θα υπάρχει μόνον στην αρχή, μέχρι να συνηθίσεις τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις, και οι οποίες με τον καιρό θα αυτοματοποιηθούν (π.χ. το πάτημα του συμπλέκτη, η αλλαγή των ταχυτήτων, ή η προσοχή στα καθρεφτάκια).

Να θυμάσαι πως η αυτοπεποίθηση στην οδήγηση γεννιέται με την εξάσκηση.Αν διστάζεις και δε νιώθεις καλά για τον εαυτό σου, θα σε βοηθήσει πολύ το να κάνεις κάποιες βόλτες, έχοντας για συνοδηγό ένα δικό σου άτομο, τον σύντροφό σου, την αδερφή σου/ τον αδερφό σου, έναν φίλο.

Ξεκίνα με μικρές αποστάσεις, ίσως γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου, στη γειτονιά σου. Μέρα με τη μέρα θα θέλεις να βγαίνεις παραέξω, διανύοντας ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις.

Καλό θα ήταν τον πρώτο καιρό να ακούς το αμάξι σου αλλά και τους ήχους από τα άλλα οχήματα γύρω σου. Αυτό βοηθά στο να αποκτήσεις την αντίληψη του αυτοκινήτου σου.

Σιγά – σιγά θα θέλεις ίσως να ακούσεις και λίγη μουσική. Θα σου δώσει ρυθμό και θα σου κρατάει συντροφιά, ειδικά όταν δε θα έχεις συνοδηγό. Απλά φρόντισε να είναι σε χαμηλή ένταση, για να μην επηρεάζεται η ακοή σου σε βάρος της οδήγησης.

Ακόμη και αν, για διάφορους λόγους, άφησες να περάσει καιρός και έχεις ξεχάσει πώς να οδηγείς, ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις και πάλι. Με  κάποια μαθηματάκια ανανέωσης και αμείωτη θέληση θα γίνεις καλός οδηγός!

Η οδήγηση είναι ελευθερία. Με την απαραίτητη εκπαίδευση και συστηματική εξάσκηση θα τα καταφέρεις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΚΔΟΤΗ

Αν μιλήσεις με τους περισσότερους ανθρώπους που πήραν δίπλωμα από τη Σχολή Οδηγών του Νεκτάριου Βεκρή η απάντηση θα είναι ιδία:

“Πριν ξεκινήσω μαθήματα οδήγησης ήμουν πολύ αγχωμένος γιατί δεν ήξερα τίποτα… και φοβόμουν μήπως ο δάσκαλος μου φωνάζει και τέτοια..

Καμία σχέση! Με απεριόριστή υπομονή και επιμονή, πάντα ήρεμος, με απίστευτες γνώσεις και μεταδοτικότητα. Μετά από λίγο ο φόβος μου ήταν παρελθόν και έμαθα να οδηγώ πιστεύω αξιοπρεπέστατα.”

ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ 123 ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 9572 901
ΚΙΝΗΤΟ: 6932 58 20 58
EMAIL: drivesafe.vekris@gmail.com , n.vekris@hotmail.com , info@drivesafe.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ