Να Συσπειρώσουμε τις αξίες μας

Aρθρο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρή Ψαλιδόπουλου.

Η χθεσινή (25/9/2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση του Δήμου, υπό τον κ. Δημήτρη Κάρναβο, βρίσκεται η ίδια και οδηγεί ολόκληρη την Καλλιθέα σε αδιέξοδο:

Ο κ. Δήμαρχος, προς χάριν μερικών ψήφων, επιλέγει να παραμένει δέσμιος των αντιλήψεων και της συμπεριφοράς του κ. Σοφιανίδη εναντίον του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Δήμο. Αρνείται να καταδικάσει το πρωτοφανές γεγονός ένας αντιδήμαρχος να μηνύει τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δήμου του.

Ο κ. Δήμαρχος παραδέχεται ότι η διοίκησή του δεν είναι σε θέση να εκτελέσει Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων και να επεξεργαστεί αναγκαίες παρεμβάσεις υπέρ της αναπτυξιακής προοπτικής της Καλλιθέας. Περιορίζεται να εκφράζει την ικανοποίησή του για τα έργα που η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί στην πόλη και ψηφοθηρεί απελπισμένα με την προοπτική της ανακαίνισης της οικίας Δαβάκη και του Τυπογραφείου του ΕΑΜ.

Ο κ. Δήμαρχος δηλώνει ότι αδιαφορεί για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα καταστήσουν επιτέλους στην πράξη την Τοπική Αυτοδιοίκηση κύριο παράγοντα για την ανάπτυξη της πόλης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής. Πρότυπό του είναι ο Δήμος – επιχείρηση, η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία ευθύνεται για όλες τις δοκιμασίες που βαρύνουν την κοινωνία μας.

Η ομάδα του κ. Δημάρχου απέτυχε ως διοίκηση. Πρέπει να αποτύχει και ως εκλογικός μηχανισμός. Αυτό το στόχο συμμερίζεται πια κάθε λογικός άνθρωπος στην Καλλιθέα, ανεξάρτητα από την κομματική του προέλευση.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούνται ενέργειες, οι οποίες δεν πρέπει να διαιρούν, αλλά να ενισχύουν την ενότητα του προοδευτικού κόσμου της πόλης. Ο κ. Δήμαρχος επιχειρεί να συσπειρώσει το δίκτυο των πελατειακών του σχέσεων. Εμείς, πρέπει να συσπειρώσουμε τις αξίες μας, με την ανανέωση των προγραμματικών μας θέσεων και τις κοινές μας επιλογές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ