Νίκη μετά την μάχη

ΒΙΒΛΙΟ Ποιητή Νίκου Μοσκοφίδη

Μόλις κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του δημοφιλή μη βλέποντα ποιητή Νίκου Μοσκοφίδη με τίτλο Νίκη μετά την μάχη  και με τόπο έκδοσης την Θεσσαλονίκη πόλη μόνιμης κατοικίας του ποιητή.

Στους αναγνώστες της ιστοσελίδας Kallithea Press ο ποιητής είναι ιδιαίτερα γνωστός από τις πολλές και συχνές  επί σειρά ετών δημοσιεύσεις του στον ντόπιο τύπο καθώς και τις εκδηλώσεις που οργανώνουν προς τιμήν του ο ΦΤΕ και το ΚΕΑΤ όπου παιδί ο ποιητής έλαβε τις εγκύκλιες σπουδές του για να συνεχίσει  κατόπιν με Πανεπιστημιακές σπουδές στην Θεολογική Σχολή.

Με καταγωγή από την Δράμα ο ποιητής Νίκος Μοσκοφίδης με το Νίκη μετά την μάχη προσθέτει στην  μέχρι σήμερα ποιοτική και γεμάτη νοήματα εργογραφία  του την ενάτη στον αριθμό συλλογή του..

Εν αναμονή της επόμενης δημιουργικής δουλειάς του :κύριε Μοσκοφίδη, αγαπητέ ποιητά σας ευχόμαστε οι αναγνώστες σας που είναι πολλοί να αγαπήσουν και την συλλογή σας Νίκη μετά την μάχη τόσο όσο και τις προηγούμενες δουλειές σας.

Τίτλος: Για τη γιορτή σου.

(Αφιερωμένο στην πολυαγαπημένη μου εγγονή Μαρία)

Για τη γιορτή σου σήμερα

σου φέρνουνε λουλούδια

και άγγελοι σου ψέλνουνε

ουράνια τραγούδια.

……….

Μ’ ευχές γεμάτη βρίσκεσαι

για υγεία και ευτυχία,

οι πόθοι να εκπληρωθούν

και κάθε προσδοκία.

……….

Με θάρρος, τόλμη κι αρετή

αγάπη, ευλογία,

στην ζήση σου να προχωράς

να βρείς την ευτυχία.

Στίχοι ομοιοκατάληκτοι, ποίηση κλασική γεμάτη τρυφερότητα, μουσικότητα και λυρισμό. Ο ποιητής Νίκος Μοσκοφίδης αρχές Μαΐου θα βρίσκετε στην πόλη μας, κοντά μας , για την βραδιά που οργανώνει προς τιμήν του ο Φάρος Τυφλών Ελλάδας Αθηνάς και Δοϊράνης (πρόεδρος: κ. Μανώλης Μπασιάς, αντιπρόεδρος: κ. Γωγώ Ρουκουτάκη), προς τιμήν ενός τυφλού συναδέλφου τους πρότυπο λογοτέχνη και ανθρώπου.

Να είστε όλοι εκεί.

(Ανακοίνωση-πρόσκληση για την  μελλοντική του Μαΐου εκδήλωση του ΦΤΕ – βραδιά Νίκου Μοσκοφίδη θα δοθεί στην δημοσιότητα εν ευθέτω χρόνω).

Δύο κυρίες των Τεχνών η εικαστικός κ. Νίνα Μπεβούδα (εξώφυλλο) και η σκιτσογράφος κ. Ρία Γαΐλα (σκίτσα στο εσωτερικό της συλλογής) κόσμησαν με την τέχνη τους την αξιόλογη συλλογή του κ. Νίκου Μοσκοφίδη που  σήμερα σας παρουσιάσαμε, την συλλογή του που μόλις κυκλοφόρησε  με τίτλο: Νίκη μετά την μάχη.Θεσσαλονίκη 2018.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ