Νέα στοιχεία για τον ΦΥΣΣΑ

Forensic Architecture: Ο διάλογος ΔΙΑΣ – κέντρου όταν ο Ρουπακιάς μαχαίρωνε τον Φύσσα.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν οι διάλογοι των μελών της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρέθηκαν στο σημείο, με το κέντρο της ΕΛΑΣ. Τα νέα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται στο πλήρες βίντεο-ανάλυση του Forensic Architecture που παρουσιάστηκε δημόσια το βράδυ της Παρασκευής και το οποίο ρίχνει ακόμη περισσότερο φως τόσο στον τρόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όσο και στον ρόλο της Αστυνομίας τα κρίσιμα εκείνα λεπτά της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Μάνος Φραγκιουδάκης

Οι ερευνητές του Forensic Architecture κατάφεραν να συνδυάσουν στο διάρκειας 43 λεπτών βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί και στην δίκη της Χρυσής Αυγής στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, την εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τις διαβιβάσεις των αστυνομικών αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες προς το ΕΚΑΒ. Συγχρονίζοντας όλα τα παραπάνω, κατάφεραν να προσδιορίσουν τον χρόνο και τον χώρο και κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα για τη δολοφονία που τοποθετείται μεταξύ 00:03:23 και 00:04:06 μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως είπε και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, το βίντεο είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, καθώς καταφέρνει μέσα σε 20 λεπτά να συγκροτήσει ένα Τάγμα Εφόδου. Ακόμη, καταρρίπτεται το αφήγημα της συμπλοκής δύο ομάδων, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι χρυσαυγίτες επιτίθενται κατά κύματα και σε ομάδες στον Παύλο Φύσσα, που έχει παραμείνει στο σημείο, προκειμένου να τον καθυστερήσουν μέχρι να εμφανιστεί ο Ρουπακιάς.

Περισσότερα εδώ

news247.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ