Νέα Σμύρνη Γιώργος Σιότροπος

255

Ανάρτηση απο την πρσωπική σελίδα στο fb του Γιώργου Σιότροπου

Πως με έπεισαν να βάλω υποψηφιότητα για δήμαρχος Νέας Σμύρνης.
   Στη πλάτεία Νέας Σμύρνης είχε κατάστημα με κατεψυγμένα ψάρια ο αείμνηστος Θανάσης Κερχουλάς, φίλος μου. Μου λέει:
– Γιώργο πρέπει να γίνεις Δήμαρχος Νέας Σμύρνης. Εγώ όπως ξέρεις είμαι πρόεδρος της Ενώσεως Κέντρου, θα μιλήσω και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημoκρατίας Τάσο Κανέλλο και θα βγείς με 80%.
Του απαντώ:
– Εγώ δεν είμαι σε θέση να ασχοληθώ με την Πολιτική. Για να μην σου χαλάσω το χατίρι θα κάνω μια έρευνα να δω αν με θέλει ο λαός.
Είπα σε σπουδαστές της σχολής μου που μένουν στη Νέα Σμύρνη αν κατέβαινα ως ανεξάρτητος Δήμαρχος θα με ψήφιζε ο λαός?
   Μετά από ένα μήνα έρευνας με 150 σπουδαστές κατοίκους Νέας Σμύρνης μου είπαν να κατέβω και θα με ψήφιζαν περισσότεροι απο 90%.
   Πληροφορείται την κίνηση μου ο πρώην Δήμαρχος, Αθανάσιος Παπαθανασίου, και μου λέει:
– Προχώρα γιατί εγώ δεν ξανακατεβαίνω ώς Δήμαρχος γιατί με έχουν χαρακτηρίσει ως Χουντικό. Εσύ μιας και έχεις γεννηθεί στη Νέα Σμύρνη και δεν έχεις ασχοληθεί με την πολιτική θα βγείς απο την πρώτη Κυριακή.
Αυτά συνέβαιναν το έτος 1979-1980. Το 1982 με έπεισαν να βάλω υποψηφιότητα, είχα σαν μήνυμα «Δήμαρχος για όλους» και το σλόγκαν «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα». Και εδώ αρχίζει η περιπέτεια μου.
   Άρχισαν οι αντίπαλοι μου να με κατηγορούν ως δεξιό, χουντικό κλπ. και να δέχομαι ανώνυμες απειλητικές επιστολές, δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου είμαι άγνωστος κ.α. Τότε λέω στο φίλο μου από την Ολύμπιακή κύριο Νίκο Σιμυγδαλά, τέως αντιπρόεδο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να περάσει το αεροπλάνο που το είχε για εναέρια διαφήμιση από το γήπεδο του Πανιωνίου και σε όλη την Νέα Σμύρνη.
   Στο γήπεδο του Πανιωνίου εκείνη την ημέρα είχε αγώνα Πανιώνιος – Ολυμπιακός, εμφανίζεται το αεροπλάνο απο την μεριά του Παλαιού Φαλήρου με το αεροπανό που έγραφε «Γιώργος Σιότροπος Δήμαρχος για όλους» και την ώρα που έφτανε πάνω από το τέρμα του Ολυμπιακού μπαίνει γκολ. Οι φίλαθλοι έλεγαν γουρλής ο Δήμαρχος. Έτσι απάντησα στους αντιπάλους μου και με έμαθε όλη η Νέα Σμύρνη!!!
  Στις επαναλλήπτικές εκλογές του 1982 έρχεται στο εκλογικό μου κέντρο ο Βουλευτής τότε του ΚΚΕ, ο πασίγνωστος κύριος Μίκης Θεοδωράκης, στις 12:00 και λέει στους συγκεντρωμένους:
-Το ΚΚΕ ψηφίζει Γιώργο Σιότροπο.
   Αν ερχόταν το πρωί και έλεγε να με ψηφίσουν οι οπαδοί του ΚΚΕ και να ενημερωθούν θα ήμουν Δήμαρχος από το 1982!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ