Αρχική Καλλιθέα Νέα περιστατικά βίας σε Πάντειο Πανεπιστήμιο

Νέα περιστατικά βίας σε Πάντειο Πανεπιστήμιο

154

Εντείνονται μέρα με την μέρα τα περιστατικά βίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, φοιτητές προσπάθησαν να ακυρώσουν μάθημα στο ΕΜΠ επειδή διαφωνούν με τις απόψεις καθηγητών του, κάποιοι άλλοι ανενόχλητοι με κοντάρια εισήλθαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εκτόξευσαν ύβρεις και απειλές κατά του καθηγητή του ιδρύματος Αγγελου Συρίγου. Μάλιστα, φέρεται να συνδέονται με κατειλημμένο χώρο από αναρχικούς της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Καθημερινή.

Ειδικότερα, την Παρασκευή το μεσημέρι περίπου 150 άτομα με κοντάρια και κράνη επισκέφθηκαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο αναζητώντας τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, που διδάσκει Διεθνές Δίκαιο και Εξωτερική Πολιτική εδώ και 16 χρόνια στο ίδρυμα. Πρόκειται για τον καθηγητή που στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου ξυλοκοπήθηκε από τρία άτομα επειδή έκανε σε ένα εξ αυτών παρατήρηση γιατί κολλούσε αφίσες στους φρεσκοκαθαρισμένους τοίχους του Παντείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 150 άτομα συνδέονται με κατάληψη σε κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών και συγκεκριμένα με αίθουσα στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου, η οποία έχει καταληφθεί από άτομα του αναρχικού χώρου. Όταν οι 150 έφθασαν στο Πάντειο, εισήλθαν ανενόχλητοι στο κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του κ. Συρίγου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν στο κτίριο. Αποχωρώντας οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, τα οποία καθαρίστηκαν γρήγορα.

Την ίδια περίπου ώρα, στο ΕΜΠ, σ’ ένα από τα αμφιθέατρα του κτιρίου Αβέρωφ, του ιστορικού συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, ομάδα ατόμων εμπόδισε τη διεξαγωγή του μαθήματος της Πολεοδομίας 2 – πρόκειται για ένα είδος φροντιστηριακού μαθήματος.

Συγκεκριμένα, στο αμφιθέατρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 70 φοιτητές του ΕΜΠ. Οι άγνωστοι αιφνιδίασαν φοιτητές και διδάσκοντες, καθώς έβαλαν πολύ δυνατά μουσική, σε δύο μεγάλα ηχεία που έφεραν μαζί τους, έξω από το αμφιθέατρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η αμηχανία των διδασκόντων –τέσσερις πανεπιστημιακοί και δύο μέλη εργαστηριακού εκπαιδευτικού προσωπικού – που προκλήθηκε από τον τσαμπουκά της ομάδας, κράτησε ελάχιστα. Οι διδάσκοντες αποφάσισαν να συνεχίσουν την παράδοση και δεν έφυγαν από το αμφιθέατρο, με αποτέλεσμα και οι φοιτητές να παραμείνουν στον χώρο. Μάλιστα, ένας από τους υπεύθυνους καθηγητές του μαθήματος, ο Νίκος Μπελαβίλας, αποφάσισε να γράψει στον πίνακα της αίθουσας για να απευθυνθεί προς τους φοιτητές, αφού η ένταση της μουσικής δεν του επέτρεπε να ακουστεί.

Τότε, σύμφωνα με περιγραφές παρόντων, μία κοπέλα από τους «αντιδρώντες» έσβηνε απευθείας ό,τι ο κ. Μπελαβίλας έγραφε στον πίνακα και μετά προσπάθησε και να του πάρει τον μαρκαδόρο. Το επεισόδιο τελείωσε με το πέρας της ώρας που θα γινόταν το μάθημα, οπότε έφυγαν και οι καθηγητές από το αμφιθέατρο. Ωστόσο, τα ηχεία συνέχισαν να παίζουν έως ότου να γίνει βέβαιο πως τα φροντιστήρια του μαθήματος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Μοίρασαν κείμενο

Ένας εκ των λόγων της αντίδρασης των αγνώστων, όπως προκύπτει και από το σχετικό κείμενο που μοίρασαν στους φοιτητές, φέρεται να είναι η διαφωνία τους με τις απόψεις περί μεταναστών πανεπιστημιακού που θα μετείχε στο μάθημα.

Αναμένεται η αντίδραση της σχολής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι άμεση και συντεταγμένη.

http://newpost.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ