Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Ανεπαρκής η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

Την ανεπαρκή ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό , αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι από την 10η Αυγούστου του τρέχοντος έτους, η ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και του ελληνικού λαού βασίζονται αποκλειστικά σε δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού και μελών της Κυβέρνησης . Σήμερα, όμως, υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα στοιχεία που παρουσιάζει η Κυβέρνηση με αυτά της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΩΝ 

 Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς: κ. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

           κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

           κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας  

Θέμα: Ανεπαρκής η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

Από την 10η Αυγούστου του 2017, η αξιωματική αντιπολίτευση και οι Έλληνες πολίτες επαφίενται, αναφορικά με την ενημέρωση τους για τον όγκο των προσφύγων και παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στην ενδοχώρα, στις σποραδικές αναφορές του αρμόδιου Υπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Η συνεχιζόμενη, όμως, αναντιστοιχία στα στατιστικά δεδομένα που παρέχονται από την ελληνική Κυβέρνηση με αυτά της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες προκαλεί, πλέον, έντονη ανησυχία. Ενδεικτικά, ο Πρωθυπουργός  σε πρόσφατη συνέντευξη του ανέφερε ότι ο αριθμός των προσφύγων στη χώρα είναι περίπου 60.000, τη στιγμή που η Ύπατη Αρμοστεία υπολογίζει ότι στη χώρα μας βρίσκονται περίπου 46.000.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Πρωθυπουργός που δεν έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Η καθημερινή ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι εξίσου ελλιπής, με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι γνωστές πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των δομών φιλοξενίας της χώρας, την τοποθεσία που αυτοί βρίσκονται, καθώς και το ακριβές νούμερο των προσφύγων και παράνομων μεταναστών που διαβιούν σ’ αυτές.

Παράλληλα, οι αδιάκοπες αλλαγές που γίνονται στην φόρμα πληροφοριών (template) για το Προσφυγικό, η οποία και κοινοποιείται καθημερινά από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την ιστοσελίδα του (www.media.gov.gr),υποδεικνύουν την «αλλεργία» της κυβέρνησης στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση. Ως αποτέλεσμα, αφαιρέθηκαν σταδιακά και τελικώς αφανίστηκαν οι πληροφορίες, τόσο για τον συνολικό αριθμό προσφύγων, όσο και για τις δομές της ενδοχώρας.

Τέλος, στο «σκοτάδι» βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες όσον αφορά και την παροχή -σε ημερήσια βάση- συσσιτίων σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, με τα στοιχεία αυτά να μη δίνονται, πλέον, στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

 

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

  • Πόσοι συνολικά πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας;
  • Ποιος ο ακριβής αριθμός και ποιες οι δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας;
  • Ποιος ο ακριβής αριθμός των προσφύγων και παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται σ’ αυτές;
  • Προτίθενται να δημιουργήσουν εκ νέου μια φόρμα πληροφοριών, μέσω της οποίας θα γνωστοποιείται καθημερινά ο ακριβής αριθμός των προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε καθεμία ξεχωριστά δομή φιλοξενίας της ελληνικής επικράτειας;
  • Πόσες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες;

 

 

 

Ημερομηνία ​                                                                   Ο ερωτών βουλευτής

                  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ