Με 12 διμοιρίες ΜΑΤ συνοδεία στα Τρίκαλα ο Νίκος Μιχαλολιάκος

«Αστακός» η πόλη για προγραμματισμένη εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής».

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχει ζητήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για το ερχόμενο Σάββατο λόγω της έλευσης στα Τρίκαλα του Γενικού Γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ήδη τα …προεόρτια της επίσκεψης του Επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής», έχουν εκδηλωθεί με ανακοινώσεις από πλευράς εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που χαρακτηρίζουν τον κ. Μιχαλολιάκο ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και αναμένονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με σκοπό την αποτροπή της επίσκεψης, ενώ την ίδια μέρα προκειμένου να περιφρουρηθεί η εκδήλωση του κόμματος, θα καταφθάσουν στα Τρίκαλα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας την πόλη σε «φρούριο».

Τρίκαλα: Ανεπιθύμητος ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης τον κήρυξε ανεπιθύμητο με ψήφισμά του και την ώρα της εκδήλωσης της Χ.Α. διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση.

Το θέμα έθεσε στο Σώμα η παράταξη «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», υιοθετώντας την ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων.

Όπως τονίζει η Αντιρατσιστική Τρικάλων «αποτελεί πρόκληση και προσβολή στην πόλη των 5 ΕΠΟΝιτών και των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, στην πόλη της αλληλεγγύης και της ανοικτής αγκαλιάς στους πρόσφυγες, στα δημοκρατικά Τρίκαλα των εργατικών αγώνων κι αγροτικών εξεγέρσεων, της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής πάλης, να τολμά να πατήσει το πόδι του και να χύσει το δηλητήριο μίσους της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας», ο επικεφαλής των «ταγμάτων εφόδου», αυτών που επιτίθενται ύπουλα σε συνδικαλιστές, αγωνιστές και μετανάστες, ο φίρερ των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι μαθητές:

Κείμενο εναντίον της επικείμενης επίσκεψης του Μιχαλολιάκου στην πόλη διακινείται από σχολείο σε σχολείο μέσω των 15μελών των μαθητών και οι υπογραφές σχολείων που μπαίνουν κάτω από αυτό αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Οι ανακοίνωση των μαθητών έχει ως εξής:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11/11/17

Ως μαθητές δηλώνουμε ευθέως την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Μιχαλολιάκου. Εξάλλου συνιστά προσβολή και ντροπή για την πόλη μας ένα τέτοιο γεγονός. Μια πόλη που έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης στεκόμενη από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών ,στα δημοκρατικά Τρίκαλα των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, των αγροτικών εξεγέρσεων (όπως αυτήν του 1925) και των 5 απαγχονισμένων από τους ναζί ΕΠΟΝιτών (Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, Μπριάζη Ιωάννη, Σύρμπα Κώστα, Τσανάκα Απόστολο και Γατσά Στέργιο ).

Αποτελεί λοιπόν ευθεία πρόκληση η έλευση του επικεφαλής αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη μας. Δεν δεχόμαστε να σπείρουν το δηλητήριο του ναζισμού!! Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία του σύγχρονου «φύρερ» των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας. Άλλωστε, σε λίγες μέρες θα έχουμε την 44η επέτειο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και η παρουσία του αμαυρώνει την μνήμη τους.

Γι’ αυτό, ως μαθητές κι άτομα με δημοκρατική συνείδηση καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να εναντιωθούν στο μίσος της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας» και να έρθουν στην προγραμματισμένη πορεία το Σάββατο 11/11 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5μ.μ..

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα αδιαφορίας και απάθειας. Γι αυτό, πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας και να αντισταθούμε σθεναρά στην εξάπλωσή του. Εξάλλου, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!!!!

Ξεριζώνουμε τον ναζισμό από την πόλη μας!!!!!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ»

koutipandoras.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ