Με το Demo Day ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε το Demo Day του δεύτερου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative, στις εγκαταστάσεις του προγράμματος Πειραιώς 74 στο Μοσχάτο.
Στο Demo Day συμμετείχαν εκτός από τις ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους, τα στελέχη του προγράμματος, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, συνεργάτες και υποστηρικτές του προγράμματος, εκπρόσωποι fund και επενδυτών καθώς και ενδιαφερόμενοι σχετικά με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν.
Το be finnovative είναι ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης ομάδων και νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) και διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα και την Crowdpolicy.
Στο Demo Day παρουσίασαν 6 ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σε στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, στελέχη από venture capital, εκπροσώπους εταιρειών, συλλογικών φορέων καθώς και σε άλλους ενδιαφερόμενους τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια του 6μηνου προγράμματος.
Οι ομάδες που ολοκλήρωσαν τον 2ο κύκλο του be finnovative είναι οι ακόλουθες: GameON, Plustic, Community Energy River, Ratle, QuRabbit, Kalepso. Οι εφαρμογές που ανέπτυξαν αφορούν συναλλαγές σε καταστήματα λιανικής χωρίς ταμείο, δημιουργία πλατφόρμας ενεργειακών κοινοτήτων, κρυπτογράφηση ευαίσθητων δεδομένων στο cloud, social media πλατφόρμα για κλείσιμο γηπέδων με ενσωματωμένες πληρωμές, πλατφόρμα πληρωμών με χρήση τεχνολογίας QR.
Οι συμμετέχοντες που είχαν πράσινο καρτελάκι προέρχονταν από φορείς που μπορούν να χρηματοδοτήσουν μια ομάδα (το χρώμα το χρήματος), ενώ οι συμμετέχοντες με πορτοκαλί καρτελάκι ήταν μέλη των ομάδων.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων συνεδρίασε η κριτική επιτροπή που αποτελείτο από τους κα Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, κ. Νίκο Χριστοδούλου, Γενικό Διευθυντή Λειτουργικής Στήριξης της Τράπεζας και του Ομίλου, κα Άσπα Παλημέρη, Country Manager Mastercard Greece, κ. Αρίστο Δοξιάδη, εταίρο στα κεφάλαια επενδύσεων τεχνολογίας OpenFund και Big Pi και κα Έφη Κυρτάτα CEO του Reload Greece.
Στη συνέχεια η κα Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, ανακοίνωσε τα βραβεία τονίζοντας παράλληλα τη στρατηγική σημασία που δίνει η Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη συνεργασιών με εταιρίες fintech αλλά και την προώθηση της καινοτομίας που αναπτύσσεται μέσω του be finnovative innovation lab στον τομέα του fintech.
Κλείνοντας την εκδήλωση, η κα Τζάκου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τους μέντορες και τους υποστηρικτές του προγράμματος που στήριξαν τις ομάδες με mentoring και coaching σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Επίσης, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη διοργάνωση του επόμενου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative innovation lab με έναρξη προς τα τέλη του 2018 με ανοικτή φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσα από το site.
Σχετικοί Σύνδεσμοι:
Δείτε τις φωτογραφίες από το Demo Day εδώ (google photos).
Δείτε το LiveVideo της εκδήλωσης εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα: http://befinnovative.com/el/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ