ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ… παραχώρησαν το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας στον Πειραιά

604

Το Δηµοτικό Στάδιο Καλλιθέας ανήκει σε όλο τον Καλλιθεάτικο λαό και πρέπει να είναι ανοιχτό για να στεγάζει τις αθλητικές δραστηριότητες των ποδοσφαιρικών σωµατείων που εκπροσωπούν την Καλλιθέα στις Εθνικές κατηγορίες όσο και των σωµατείων του στίβου.

Παρόλα αυτά έκπληκτοι ενημερωθήκαμε από ανακοίνωση της ΠΑΕ Εθνικός Πειραιώς ότι… ο Δήμαρχος Καλλιθέας της το παραχώρησε!!! Πρόεδρος και  χρηματοδότης της ποδοσφαιρικής ομάδας Εθνικός Πειραιώς είναι ο εφοπλιστής Αλέξης Αγγελόπουλος της ACA Shipping και Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ)

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑΔεν έχει συζητηθεί δημόσια και με διαύγεια το θέμα της παραχώρησης του σταδίου σε«δημόσια διαβούλευση». Προφανώς παραχωρούνται και στεγασμένοι χώροι του χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλου αρμόδιου οργάνου και κατά παράβαση του νόμου 2725/99 (άρθρα 56.6 και 56.7) και του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Χώρων Άθλησης (ΦΕΚ Β 1362/2001, άρθρα 2, 9, 13, 18).

Το στερούμενο νομιμότητας συμφωνηθέν και πιθανόν υπογραφέν συμφωνητικό ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, της Οικονομικής Επιτροπής ή του αθλητικού Οργανισμού, θα είναι άκυρο ως προς την υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του δημάρχου με καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Οποιοσδήποτε δημότης Καλλιθέας έχει έννομο συμφέρον να διερευνηθεί:

  1. Αν είναι μέσα στα όρια της νομιμότητας η υπογραφή του «ιδιωτικού συμφωνητικού» παραχώρησης δημόσιας περιουσίας από τον δήμαρχο Καλλιθέας, χωρίς την εκτέλεση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου
  2. Αν η παραχώρηση δημόσιας περιουσίας με όρους βλαπτικούς για το συμφέρον των δημοτών εμπίπτει στις αρμοδιότητες και τις εξουσίες του δημάρχου Καλλιθέας.
  3. Αν έχει διαπραχθεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος ή υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του δημάρχου Καλλιθέας από δόλο ή βαριά αμέλεια (νόμος 3852/2010, άρθρο 223α).

Ενδεχομένως μετά τη σχετική διερεύνηση της αποκεντρωμένης να συντρέχουν οι προϋποθέσεις και να πρέπειν να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου 3852/2010, άρθρο 58β, για «σοβαρή παράβαση καθήκοντος».

Δεν κατανοούμε γιατί οι δημότες που δαπάνησαν και θα δαπανούν τόσα χρήματα για το πλήρως ανακαινισμένο αυτό στάδιο θα πρέπει να το παραχωρήσουν σε ομάδα ξένης και πλούσιας μεγαλύτερης πόλης και να το στερηθούν τα τοπικά σωματεία της πόλης. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η απόφαση αυτή είναι σε βάρος του αθλητισμού της πόλης μας. Οι αθλητικοί χώροι της πόλης δεν μπορούν να μετατραπούν σε προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης όπως έγινε στη ναυταθλητική μαρίνα. Η ατιμωρησία φαίνεται να τους αποθρασύνει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος ποδοσφαίρου του Εθνικού ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η ομάδα μας θα έχει ως έδρα το πλήρως ανακαινισμένο πραγματικό στολίδι, Δημοτικό Στάδιο της Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καλλιθέας που συναίνεσε στο αίτημά μας, και προσωπικά τον Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, αλλά και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης Κωνσταντίνο Ευσταθίου για
την διάθεση που έδειξαν προκειμένου ο Εθνικός να αγωνισθεί στο εν λόγω γήπεδο, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές του Συλλόγου, αλλά και στους φιλάθλους μας.

Παράλληλα ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, και τον Πρόεδρο του Τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δημήτρη Κόλλια, για την επί 3 συναπτά έτη παραχώρηση του γηπέδου του Μοσχάτου, το οποίο η ομάδα μας χρησιμοποίησε ως έδρα.

Ethnikosfc.org Ακτή Πρωτοψάλτη 1Α, Τ.Κ 18533, Πειραιάς

ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ

Ας μη ότι αυτό αποτελεί συνέχεια της παραχώρησης στο μπάσκετ.  Το κλειστό του Εσπέρου, στην Καλλιθέα,χρησιμοποίησε ως έδρα στο νέο πρωτάθλημα της Α2 ο Εθνικός Πειραιά μετά τη συμφωνία του με το δήμο.

Θυμίζουμε πως, μεταξύ άλλων, είχαν δει… πόρτα από τη Δραπετσώνα και το Ρέντη.

Η τότε ανακοίνωση:

«Το «ευχαριστώ» του Εθνικού στο Δήμο Καλλιθέας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ενημερώνει το φίλαθλο κοινή ότι τη σεζόν 2015-16 η έδρα της ομάδας μας θα είναι το κλειστό γυμναστήριο «Έσπερος» στην Καλλιθέα. Επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Καλλιθέας, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας και έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να επιλυθεί το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος: το γηπεδικό.

Ο Εθνικός πήρε αρνητικές απαντήσεις από τους δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, αλλά βρήκε τη ζεστασιά και την κατανόηση που έψαχνε, στην πάντα φιλόξενη περιοχή της Καλλιθέας. Για αυτό το λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον δήμαρχο Καλλιθέας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΝΑΒΟ και τον πρόεδρο του οργανισμού παιδικής αγωγής και άθλησης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ που έδειξαν αμέσως διάθεση να σταθούν στο πλευρό μας και εν τέλει μας βοήθησαν με την παραχώρηση του γηπέδου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ