Με ένα χρόνο καθυστέρηση και χωρίς εισήγηση στις 30 Αυγούστου ο απολογισμός Κάρναβου για το 2015!!!

Η Καλλιθέα αλλάζει… πάει ένα χρόνο σταθερά πίσω στους απολογισμούς !!!

Ο απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης αποτελεί νομοθετική υποχρέωση, κυρίως  όμως αποτελεί μια κορυφαία πράξη δημοκρατίας και επικοινωνίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και του εντολέα του, που είναι οι πολίτες.

Αποτελεί ταυτόχρονα και μια θαυμάσια ευκαιρία εσωτερικού στοχασμού της διοίκησης, έτσι ώστε να καταγραφούν τυχόν λάθη και παραλείψεις, προβλήματα και αδυναμίες και μέσα από την αυτοκριτική αλλά και τη δημόσια κριτική να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις για ένα αύριο με λιγότερα λάθη και περισσότερη γνώση, αν έχει σκοπό (όχι πάντα) να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση (του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:15 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον Απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015 όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Πρόκληση για τη δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών αποτελεί τόσο το γεγονός ότι λείπει η εισήγηση που θα έπρεπε να συνοδεύει την Ανακοίνωση όσο και το ότι ο απολογισμός έπρεπε να γίνει πέρυσι και φέτος να γινόταν ο απολογισμός για τα πεπραγμένα του 2016.

Αντιλαμβάνονται όλοι τη δυσκολία της διοίκησης για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση όπου θα πρέπει να παρουσιάσει έργο και όχι μια απλή (έως κάκιστη) διαχείριση αλλά ο απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης αποτελεί μία νομοθετική υποχρέωση την οποία δεν μπορεί να αποφύγει, οπότε ας τον κάνει τουλάχιστον στην ώρα του. Εκτός αν σκοπεύει να αναφερθεί ο Δήμαρχος στα πεπραγμένα του 2017 και το ΕΣΠΑ που του έδωσε η Περιφέρεια Αττικής. Και πάλι όμως δε θα άλλαζε τίποτα αφού διαχρονικά στην τριετία δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο έργο που να έχει παραχθεί ώστε να το παρουσιάσει. Το μη κοινωνικό και μη περιβαλλοντικό έργο του Δήμου το παρακολουθούν καθημερινά οι πολίτες στην πράξη όσο και τις συνεχείς «μελέτες» και την υλοποίηση των «αποτελεσμάτων» τους.

Πάλι με καθυστέρηση ενός έτους την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 είχε γίνει ο Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής για το έτος 2014.

Πρόσκληση σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ