Μεγάλες ανατροπές στις καθημερινές συναλλαγές με μετρητά

Το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει μεγάλες ανατροπές στις συναλλαγές που κάνουν καθημερινά οι πολίτες. Μια από αυτές είναι η μείωση του ποσού πάνω από το επιτρεπόμενο όριο της κάρτας καθώς και η ηλεκτρονική πληρωμή μέσω web banking.

Το επικρατέστερο σενάριο, είναι να μειωθεί το όριο αγορών με πιστωτική κάρτα από 500 ευρώ που είναι μέχρι σήμερα στα 300 ευρώ ή στα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μέτρο αναμένεται να ισχύσει μέχρι τα τέλη του χρόνου, ώστε να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.

Επίσης, προκειμένου να χορηγηθεί το αφορολόγητο όριο σε μισθωτούς και συνταξιούχους, εξετάζουν το ενδεχόμενο της αύξησης των υποχρεωτικών δαπανών με κάρτα, καθώς τα σημερινά όρια θεωρούνται πολύ χαμηλά και δεν τα «πιάνουν» στο πρώτο δίμηνο ή τρίμηνο κάθε έτους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Εξετάζεται το ελάχιστο όριο δαπανών µε κάρτα να αυξηθεί:

– Στο 15% για εισόδηµα έως 10.000 ευρώ (από 10% που είναι σήµερα).

– Στο 20% για εισόδηµα από 10.001 έως 30.000 ευρώ (από 15% που είναι σήµερα).

– Στο 25% για εισόδηµα από 30.001 και άνω, µε το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούµενος να ανέρχεται στα 30.000 ευρώ (από 20% που είναι σήµερα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι γιατροί, μεσίτες ακινήτων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ξενοδοχεία, υδραυλικοί, εταιρείες πώλησης ή ενοικίασης ακινήτων είναι ορισμένοι από τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν διορία 50 ημερών για να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό λογαριασμό. Συνολικά 143 κλάδοι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με POS και ηλεκτρονικό χρήμα, θα πρέπει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2018 να δηλώσουν τον τραπεζικό επαγγελματικό τους λογαριασμός

Σε όσους δεν εφαρμόσουν το μέτρο, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ενώ όσοι τον δηλώσουν εκπρόθεσμα θα πληρώσουν 100 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ