Μία νεκρή στην Εύβοια – Υπερχειλίσεις ποταμών και κατολισθήσεις σε Τρίκαλα…

Φονική κακοκαιρία: Μία νεκρή στην Εύβοια – Υπερχειλίσεις ποταμών και κατολισθήσεις σε Τρίκαλα…

Μεγάλα προβλήματα και τραγικές καταστάσεις προκαλεί για άλλη μια φορά η κακοκαιρία που πλήττει περιοχές της Ελλάδας. Μία 59χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Εύβοια στην προσπάθειά της να αποφύγει χείμαρρο, από τον οποίον τελικά παρασύρθηκε.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρος ο νομός Τρικάλων καθώς έχουν υπερχειλίσει όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα, με εκατοντάδες στρέμματα να βρίσκονται μέσα στο νερό στα παρακείμενα αγροκτήματα, όπως αναφέρει το trikalaola.

Τα νερά απειλούν ακόμη και μαντριά ενώ στο Βαλτινό πολλές αυλές είναι ήδη μέσα στο νερό, όπως συμβαίνει και στο Ελευεροχώρι, με τον δρόμο προς το χωριό να καλύπτεται και να μην είναι εφικτή η διέλευση.

Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.

Φθιώτιδα:Φούσκωσε ο Σπερχειός-Κατολισθήσεις στην Εθνική

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και οι νοτιάδες που λιώνουν τα χιόνια στις ορεινές περιοχές έχουν γεμίσει με νερό τους χειμάρρους και τα ποτάμια της Φθιώτιδας.

Οι αρχές είναι σε επιφυλακή για τον Σπερχειό ποταμό, η στάθμη του οποίου έχει ήδη ανέβει, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται η κατάσταση να γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες της περιφέρειας Στερεάς ελέγχουν συνεχώς τη στάθμη του νερού και τις γέφυρες, ενώ κατολίσθηση είχαμε στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου στο ύψος της αερογέφυρας μετά τον Σταυρό.

Σκαπτικό μηχάνημα της περιφέρειας Στερεάς απομάκρυνε τα χώματα από το οδόστρωμα με τη συνδρομή αστυνομικών του τμήματος τροχαίας Λαμίας που ρύθμιζαν την κυκλοφορία.

news247.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ