Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας – Πρόσκληση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους,
αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ στις 30 Μάη 10:30 στην Ομόνοια. Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ό,τι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η “κοινωνική συμμαχία” που στήθηκε με πρωτοβουλία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι ένα ακόμη εργαλείο ενσωμάτωσης και χειραγώγησης στην στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων. Στόχο έχουν την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τους νέους.
Καλλιεργούν την λογική του μικρότερου κακού, των μειωμένων απαιτήσεων και την αποδοχή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ως μονόδρομο.

Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν.

Ήδη, μέσα από την κοινή δράση εργατικών συνδικάτων και συλλόγων αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ έχουν διαμορφωθεί ώριμα αιτήματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες μας. Σ’ αυτούς τους άξονες συναντιόμαστε με το πλαίσιο πάλης του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, της ΟΓΕ, αλλά και με τις διεκδικήσεις των φοιτητικών – σπουδαστικών συλλόγων που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της «μεταμνημονιακής εποχής» που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση. Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!
Σηκώνουμε την σημαία των δικών μας, σύγχρονων αναγκών!
Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,
των τραπεζιτών, των εφοπλιστών!
Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!

Σωματεία και φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας:

** Παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων
** Σωματείο Εργαζομένων Forthnet
** Παραρτημα Καλλιθέας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
** Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Νομού Αττικής
** Παράρτημα Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού του Νότιου Τομέα Αττικής
** Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας
** Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μ.Α.Σ.
** Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καλλιθέας και γύρω δήμων
** Παράρτημα Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καλλιθέας
** Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Καλλιθέας
** Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, μέλος της ΟΓΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ