Λαμπερά Χαμόγελα Των Παιδιών Μας

197

της Σοφιανίδου Χριστίνας*

Είναι απλό και περιλαμβάνει μόνο 4 βήματα

 

1. Φροντίστε να τρώει το παιδί σας λαχανικά, φρούτα, να πίνει αρκετό γάλα και να αποφεύγει την περιττή ζάχαρη που περιέχουν τα γλυκά και τα αναψυκτικά.

2. Το σωστό και καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών  προλαμβάνει πολλά προβλήματα. Το σημαντικό είναι να θυμάστε ότι ένα αποτελεσματικό βούρτσισμα περιλαμβάνει τον καθαρισμό των δοντιών με ήπιο τρόπο και κυκλικές κινήσεις σαν να κάνετε μασάζ και διαρκεί 2-2,5 λεπτά. Πρέπει το βούρτσισμα να γίνεται κάθε πρωί και κάθε βράδυ (δεν πάμε ποτέ για ύπνο εάν δεν βουρτσίσαμε πριν τα δόντια μας). Καλό είναι το παιδί να μαθαίνει να το κάνει μόνο του και στο τέλος να υπάρχει και ένα χεράκι βοήθειας από τον γονιό.

3. Προλάβετε προβλήματα με τα ούλα. Ερεθισμένα ούλα που ματώνουν είναι μια ένδειξη ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά (είναι το πρώτο σύμπτωμα φλεγμονής ούλων). Τα κυριότερα συμπτώματα είναι η αιμορραγία κατά το βούρτσισμα, η ερυθρότητα (τα ούλα είναι κόκκινα και όχι ροζ όπως είναι το φυσιολογικό) και η διόγκωση των ούλων. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι οι ορμονικές μεταβολές της εφηβείας μπορούν να επηρεάσουν τη συχνότητα και τη βαρύτητα της ουλίτιδας, ενώ η νόσος δε θεωρείται πλέον «προνόμιο»  των ενηλίκων, αλλά και των παιδιών.

4. Μην περιμένετε μέχρι να είναι αργά. Φροντίστε να επισκέπτεστε τον παιδοδοντίατρο τακτικά (κάθε 6 μηνες) για εξέταση και καθαρισμό. Ο γιατρός είναι άλλωστε εκπαιδευμένος για να εντοπίσει εγκαίρως τα προβλήματα.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ – ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Η Παιδοδοντίατρος Σοφιανίδου Χριστίνα διατηρεί το προσωπικό της ιατρείο στην Καλλιθέα. Στο ευχάριστο περιβάλλον του ιατρείου διατηρούνται δύο διαφορετικά εργαστήρια.
Ένα κατάλληλα διαμορφωμένο για παιδιά και ένα για την θεραπεία ενηλίκων.
Τηρούνται αυστηρά μέτρα καθαριότητας και αποστειρώσεις εργαλείων.

Σοφοκλέους 193Α & Σπάρτης 59 (1ος όροφος), Καλλιθέα, Αθήνα, Τ.Κ. 17673
Τηλ.: 210 95 15475
Κιν.: 6973 882 955
Email: info@paidodontiatros-kallithea.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Η ιατρός δέχεται επισκέψεις καθημερινές και Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Το οδοντιατρείο μας διατηρεί σταθερά μειωμένες τιμές, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απουσία πόνου και ποιοτικές οδοντιατρικές εργασίες που επιτυγχάνονται με την στενή συνεργασία της οδοντίατρου Σοφιανίδου Χριστίνας και του βοηθητικού προσωπικού σε συνθήκες ευχάριστου περιβάλλοντος, άψογης υγιεινής και καθαριότητας.

Στο ιατρείο γίνεται δεκτή η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ