Λάζαρος Λασκαρίδης …ο Υποψήφιος Δήμαρχος …Χτες …Σήμερα…

του Πλάτωνα

Εργάζεται σήμερα ως πολιτικός συντάκτης, στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του Νίκου Καραμανλή. Υπενθυμίζουμε ότι την 22 Νοεμβρίου 2017 υπέγραψε ΣΥΜΒΑΣΗ ο συγκεκριμένος εκδότης ως εκπρόσωπος της «ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ ΕΠΕ» για ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (3.500 αντίτυπα της έκδοσης, καθώς και 3.500 DVD με τις σελίδες της έκδοσης σε ηλεκτρονική μορφή), ως τεχνική έκθεση αρμόδιας υπηρεσίας και συνημμένη οικονομική προσφορά, έναντι του ποσού των 59.999,99 ευρώ.

Για τους ανθρώπους της πιάτσας ο Λάζαρος χαρακτηρίζεται ως παλιός αυριανιστής αφού έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες ΑΥΡΙΑΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΝΙΚΗ κλπ

Ας δούμε όμως ένα δείγμα της «ακομμάτιστης» δουλειάς του:

“Ακόμη και δημοσιογράφοι αντιΠΑΣΟΚικών εφημερίδων έπιναν νερό στο όνομα του Ανδρέα», σημειώνει με νόημα ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης (*), που κάλυπτε το ρεπορτάζ επί 8 χρόνια. Του ζητήσαμε να μας διηγηθεί την πρώτη φορά που τον είδε. «Ήμουν 20 ετών, την επομένη της επιστροφής του από το Χέρφιλντ, όπου και είχε κάνει την εγχείριση ανοικτής καρδιάς. Ήταν Σάββατο βράδυ και εκείνος μαζί με τη σύντροφό του και μετέπειτα σύζυγό του, θα έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, θα πήγαινε να γευματίσει στο Καβούρι. Δεν ήμασταν όλοι πολιτικοί συντάκτες, είχαν στείλει από τις εφημερίδες και πιο νέους… Όταν μας είδε ο Παπανδρέου, ζήτησε να μπούμε όλοι μέσα στο μαγαζί, μας έβαλε να καθίσουμε σε ξεχωριστό τραπέζι και όταν τέλειωσε με το γεύμα του, σηκώθηκε από το τραπέζι του και ήρθε στο δικό μας για να μας χαιρετίσει, έναν προς έναν».

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο άνθρωπος που έδινε την εικόνα από τις «λαοθάλασσες» του Παπανδρέου στα 80’s, επισημαίνει: «Αν ήσασταν δίπλα μου κάποια στιγμή στο κοντρόλ, θα σας είχε σφίξει το χέρι». Και αν σας ξαναέβλεπε μετά από 10 χρόνια, μπορεί να μην θυμόταν το όνομά σας, αλλά ως φυσιογνωμία θα σας ήξερε. Και θα σας έλεγε, «νομίζω ότι ήσασταν τότε στο κοντρόλ με τον Τάσο».

«Βαθιά ανθρώπινος». Είναι η ατάκα που ακούστηκε πολλές φορές για τον ίδιο. Με τα πάθη και τα λάθη, τις αδυναμίες και τα γούστα. Όπως τότε, όταν είχε φύγει από το σπίτι όπου ζούσε με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, έπειτα από το χωρισμό τους και ήταν φιλοξενούμενος σε ένα σπίτι στην Πολιτεία. Ένα βράδυ στο σπίτι βρέθηκε και η Ρίτα Σακελλαρίου και εκείνη ξεκίνησε να τραγουδά το «Αυτός ο άνθρωπος», αγαπημένο τραγούδι του Ανδρέα, ο οποίος σηκώνεται να το χορέψει και τότε είναι εκείνη που φωνάζει «και με τρία μπάι πας, Μητσοτάκη θα τη φας».

Ήταν εκείνος που είχε κάνει το ζεϊμπέκικο «σήμα κατατεθέν» του ΠΑΣΟΚ. Ο Λάζαρος Λασκαρίδης θυμάται και το τελευταίο ζεϊμπέκικό του, στην ονομαστική του εορτή, το 1995. «Ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος –τότε υπουργός Πολιτισμού- στο πιάνο και η Χάρις Αλεξίου να τον συνοδεύει, γιόρτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Τότε είχε χορέψει το «Τρελοκόριτσο» του Γρηγόρη Μπιθικώτση».

Ο «ακκομάτιστος» Λάζαρος έχει θητεύσει στα γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας (Ακης), Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εξωτερικών καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας. Η Κοινωνική Συμφωνία, είναι πολιτικό κόμμα της κεντρoαριστεράς, το οποίο δημιουργήθηκε στις 14 Μαρτίου 2012 από τους ανεξάρτητους βουλευτές και πρώην υπουργούς Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου 2012 η Κοινωνική Συμφωνία δεν κατάφερε να εκλέξει κανένα βουλευτή.

Οι αμειβόμενες πολιτικές-κομματικές θέσεις που κατείχε, δεν τον εμποδίζουν να υποστηρίζει δημόσια πως έχει τη μοναδική δημοτική παράταξη στην Καλλιθέα που δημιουργήθηκε από πολίτες που δεν είχαν πολιτευτεί ποτέ και κανένας από εκείνους δεν είναι μέλος κόμματος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αποφάσισε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας. Με εκλογικό μέτρο τα 1915 ψηφοδέλτια, ο συνδυασμός Λασκαρίδη έλαβε 1445 ψηφοδέλτια και ποσοστό 3,59%. Κατέλαβε όμως στη συνέχεια τη μία έδρα δημοτικού συμβούλου από τις 4 αδιάθετες της πρώτης κατανομής, και έτσι ο κ. Λασκαρίδης έγινε δημοτικός σύμβουλος.

Ας δούμε μερικά χειροπιαστά παραδείγματα της ελεύθερης, αδέσμευτης και ανεξάρτητης άσκησης της πολιτική και της δημοσιογραφίας.

Στο βιογραφικό του που δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα του κόμματος Κοινωνική Συμφωνία (που ούτε το 1% δεν κατάφερε να πιάσει στις εκλογές της 6ης Μαΐου) συνάγεται πως ο Λάζαρος Λασκαρίδης είχε πάντα ισχυρές πλάτες στο προσκηνιακό και στο παρασκηνιακό ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς κατάφερε να θητεύσει σε έξι (αριθμός 6) γραφεία Τύπου Υπουργείων: Αυτά των Εσωτερικών, του Αιγαίου, της Εθνικής Άμυνας, της Ανάπτυξης, της Υγείας και των Εξωτερικών.

Στο βιογραφικό του αυτό, εκτός από τα παραπάνω, δεν φαίνεται η περίοδος που εργάστηκε (;;;) με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει και με τη θέση που κατείχε στον Αθήνα 9.84, από την οποία και παραιτήθηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τους «αλεξιπτωτιστές» δήθεν εργαζόμενους εκεί.

Συνεχίζεται….

σ.σ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη (Πλάτωνα)

ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Φουλ για νέα πολυθεσία ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Αν δεν πρόκειται για επαγγελματία Πασόκο που λάκισε(;) στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για να έχει μια ακόμη αργομισθία, θα πρέπει να μάθουμε με τι ανταλλάγματα και γιατί το έκανε, καθώς και τη λειτουργία του στην ενημέρωση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το κόμμα, τώρα μάλιστα που αυτό βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα για τις συμμαχίες και συμπράξεις του.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1752.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μισθοδοσία της ντροπής στον 9.84 ΟΝΟΜΑΤΑ – ΛΕΦΤΑ

https://udemand.wordpress.com/2011/03/07/αποκαλυψη-η-μισθοδοσία-της-ντροπής-στ/

Ιστορίες με τον διακόπτη στο off – Η ανθρώπινη πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου

http://provocateur.gr/archive/1524/istories-me-ton-diakopth-sto-off-ndash-h-anthrwpinh-pleyra-toy-andrea-papandreoy

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ