Κώστας Δημητριάδης «Αν ’κι παθάντζ, ’κι μαθάντζ»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΙΤ

ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2019

 

Αποστάσεις από τη διοίκηση και την αντιπολίτευση του Δήμου κρατά τελευταία ο γνωστός συμπολίτης μας Κώστας Δημητριάδης. Σε μία θυελλώδη συνάντηση  που είχαμε, άνοιξε τελικά τα χαρτιά του στο kallitheapress:

«Οι Πόντιοι αποτελούσαν πάντα την πλειοψηφία των κατοίκων της Καλλιθέας. Οι τοπικές ελίτ υιοθετούσαν πάντα μια στάση υποτίμησης της ισχύος μας και περιορισμού της επιρροής μας φροντίζοντας να μας διασπούν σε διάφορα ψηφοδέλτια κάτω από προσωπικές ή κομματικές ομπρέλες. Αν  ’κι παθάντζ,  ’κι μαθάντζ. (Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις).

Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα άμα αποφασίσουμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να φέρουμε στην πρώτη γραμμή  τον Καλλιθεάτη Πόντιο με όπλο αυτό που μας διακρίνει πάντα, το πείσμα και τον αγώνα ενάντια στη λήθη και την απαξίωση, με σεβασμό για όλους εκείνους που έμειναν πίσω αλλά δεν ξεχάστηκαν ποτέ.

Θα διαμορφώσουμε και θα αναδείξουμε την ενιαία ποντιακή μας ταυτότητα. Η αποξένωση των προσφύγων που ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες από την εγκατάστασή μας στην Καλλιθέα δε θα συνεχιστεί για να ωφελούνται μερικοί. Ο ελλαδικός ρατσισμός συνεχίζεται να εκφράζεται δια μέσω των περίφημων ανεκδότων γελοιοποίησης των Ποντίων. Μας περιθωριοποιήσαν πολιτικά και κοινωνικά με τον αντιποντιακό ρατσιμό να ανθίζει σε κάθε ευκαιρία. Το αδόκιμο εθνικό επίθετο «ρωσοπόντιος» είναι δείγμα της απαξιωτικής και απορριπτικής στάσης των ελλαδιτών μπροστά στους νεοαφιχθέντες. Οι προσπάθειες για την κομματική εκμετάλλευσή μας είναι καθημερινές.

Σε πείσμα όλων αυτών των ρατσιστικών φαινομένων διατηρούμε τα έντονα στοιχεία παράδοσης και εθίμων που μεταφέραμε από την πατρίδα μας, τους χορούς, τη ποντιακή διάλεκτο και τα έθιμα μέχρι σήμερα.

Απευθύνω έκκληση στους ευαίσθητους ανθρώπους του ποντιακού χώρου.

Σ’ αυτούς που επιθυμούν τη δημιουργία ενός υγιούς προσφυγικού δημοτικού κινήματος, απαλλαγμένου από τον εθνικισμό, να στήσουμε γέφυρες συνεργασίας μεταξύ μας. Να πάψουμε να είμαστε μια ανίσχυρη κοινότητα που να την εκμεταλλεύονται απάνθρωπες εξουσίες. Θα είναι ένας αγώνας μεταξύ λαού και πλουτοκρατίας και όχι μια διαμάχη ντόπιων και προσφύγων.

Όσο για εσάς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Καλλιθέας καλό θα είναι να κοιτάξετε να είστε αντικειμενικοί και να μην μας εξαιρείτε από την παρουσίαση της καθημερινότητας της πόλης  μας. Μας θυμάστε μόνο στα πανηγύρια.

Και κάτι τελευταίο για την πολιτική ελίτ της Καλλιθέας: Ας σο γαλελόν το ποτάμ’ να φογάσαι. (Από το ήσυχο ποτάμι να φοβάσαι).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ