Κώστας Δημητριάδης Χρόνια πολλά Κομαντάντε Τσε

Προσκεκλημένος ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Κωστας Δημητριαδης από τον Ελληνοκουβανικό σύνδεσμο φιλίας και αλληλεγγύης σε τιμητική εκδήλωση για την γέννηση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα που διοργάνωσε η NEW STAR την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 20.00, «89 ΧΡΟΝΙΑ από τη γέννηση του ΤΣΕ» (Φωτο Μαζί με τον προσωπικό του φίλο Fariz Fernandez πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας)

Με μια απλή δήλωση ο Κώστας Δημητριάδης τα είπε όλα:

«Ο Τσε σήμερα έχει τα γενέθλια του, γίνεται 89 χρόνων. Αυτά γιορτάσαμε σήμερα γιατί στις καρδιές μας ο Τσε ζει. Οι άνθρωποι-σύμβολα δε πεθαίνουν. Αυτό δεν κατάλαβαν οι εκτελεστές του Κομαντάντε στα βουνά της Βολιβίας, όταν πίστεψαν ότι με μερικές τουφεκιές θα μπορούσαν να κερδίσουν το πνεύμα της επανάστασης…Χρόνια πολλά Κομαντάντε Τσε»

Η Κεντρική ομιλία έγινε από την κα ZELMYS MARIA DOMINQUEZ, Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι:

1)    Ο Fariz Fernandez Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

2)    Ο Martin Donoso Plate, Minister Counselor, Πρεσβεία Χιλής στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν απαγγελίες και αναγνώσεις από  Ελένη Φιλήνη, Μπάμπη Ζαφειράτο, Αγγελική Κασόλα, Ειρήνη Μελά και Γιάννη Καρούνη, από την Ομάδα Πείρα(γ)μα, Μουσικό Πρόγραμμα και Προβολές.

 

ΥΓ Κυριακή 9 Οκτωβρίου του 1967 ο Τσε έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του βολιβιανού στρατού σε ηλικία 39 ετών.
Μετά τη σύλληψή του ο Τσε μεταφέρθηκε στην αίθουσα ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου στο χωριό Λα Χιγκέρα. Η διαταγή του δικτάτορα Μπαριέντος, ήταν σαφής. Ο Τσε έπρεπε να πεθάνει. Ωστόσο όλα θα έπρεπε να συνηγορούν ότι σκοτώθηκε στη μάχη. Παρά το γεγονός ότι πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δώσουν τη χαριστική βολή στον μεγάλο επαναστάτη, ο άνθρωπος από τον οποίο θα έπεφτε νεκρός, ήταν ο λοχίας Μάριο Τεράν. Όταν αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί, φώναξε:«Πυροβολήστε με δειλοί. Θα σκοτώσετε μόνο έναν άνθρωπο, όχι τις ιδέες μου». Συνολικά 9 σφαίρες «τρύπησαν» τον Τσε, στο θώρακα και το στήθος.