Κωνσταντίνος Κατσίφας: Δέκα μέρες μετά, οι Αλβανοί λένε ότι θα παραδώσουν σήμερα τη σορό του

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης μετά την άνευ λόγου κωλυσιεργία που επέδειξαν οι αλβανικές Αρχές, έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να επιστραφεί η σορός του, η οποιά κρατείται για δέκαημέρες στο νεκροτομείο!

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει και αντίγραφο του αλβανικού Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου μαζί με τη σορό του, για να το παραδώσει στα μέλη της οικογενείας του.
Εκτός από τη στοιχειώδη ενημέρωση, ο φάκελος της υπόθεσης, δεν είναι ακόμα προσβάσιμος στην ελληνική πλευρά, ενώ οι αντιφάσεις και τα ερωτηματικά δεν λείπουν από αυτή την υπόθεση, όοπως το γεγονός ότι μετά από τις υποτιθέμενες καταγγελίες ενός γείτονα του Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές επέλεξαν να στείλουν στο χωριό την πιο σκληροπυρηνική ομάδα της αλβανικής αστυνομίας-ειδικούς καταδρομείς που χρησιμοποιούνται για επικίνδυνες αποστολές- και όχι απλούς αστυνομικούς. Η αλβανική πλευρά δεν απάντησε επίσης και στο γιατί ο Κατσίφας είχε κληθεί στο τμήμα αρκετές φορές τις ημέρες που προηγήθηκαν της δολοφονίας του. Ούτε φυσικά στο γιατί χρειάστηκε να τον σκοτώσουν, ενώ αποδείχθηκε ότι είχε άσφαιρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. «Ο Κατσίφας ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι’ αυτό που έγινε, αλλά καλύτερα θα μας τα έλεγε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος ξέρει καλύτερα». Την ίδια στιγμή, τα φιλελληνικά τους αισθήματα εξέφρασαν μέσω πανό που ανάρτησαν και οι οπαδοί της Παρτιζάν Βελιγραδίου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα του σερβικού πρωταθλήματος κόντρα στην Τσουκαρίτσκι ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Κωνσταντίνος Κατσίφας, Ελλάς ή θάνατος».
Αξίζει τέλος να αναφερθεί, ότι γνωστός κωμικός της Αλβανίας γελοιοποίησε το τραγικό περιστατικό, αποκαλώντας «τσοπανόσκυλα» τους Βορειοηπειρώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ