Κυριακή 24 Ιούνη στις 8:30 μ.μ. προβολή της ταινίας «Το δίχτυ [Geumul]»

Την Κυριακή 24 Ιούνη στις 8:30 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία «Το δίχτυ [Geumul]» του Κιμ Κι-ντουκ με τους Ράιο Σέουνγκ Μπουμ, Λι Γουόν Γκουν, Κιμ Γιουνγκ Μιν.

Ένας φτωχός ψαράς στη Βόρεια Κορέα παρασέρνεται από το ρεύμα του ποταμού και χωρίς να το θέλει, περνάει στη Νότια Κορέα. Το νοτιοκορεατικό κράτος τον αντιμετωπίζει σαν πιθανό κατάσκοπο, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να τον αξιοποιήσει για πολιτική προπαγάνδα, παρουσιάζοντάς τον ως θύμα του ολοκληρωτισμού που καταφεύγει στον “ελεύθερο δυτικό κόσμο”.

Για το βορειοκρεατικό κράτος είναι ένας πιθανός αποστάτης, αλλά προσπαθεί κι αυτό να τον αξιοποιήσει για πολιτική προπαγάνδα παρουσιάζοντάς τον ως ένα φτωχό Βορειοκορεάτη, ο οποίος απέρριψε τις δελεαστικές προτάσεις του καπιταλιστικού κόσμου και επέστρεψε στη “σοσιαλιστική πατρίδα”.

Η ταινία του Κιμ Κι-ντουκ είναι ένα πολιτικό θρίλερ αλλά και μια πολιτική σάτιρα για την εμπόλεμη κατάσταση με την οποία ο κορεάτικος λαός εξακολουθεί να ζει διαχωρισμένος σε δύο εχθρικά μεταξύ τους κράτη.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
Λασκαρίδου 134
http://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com/
https://www.facebook.com/ergatikilesxi.kallitheas

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ