Κυριακή 23/4 η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας προβάλει την ταινία «Welcome»

Την Κυριακή 23/4 στις 8 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία «Welcome» του 2009 σε σκηνοθεσία του Φιλίπ Λιορέτ
και παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Ντανά.

Ο νεαρός Μπιλάλ από το Ιράκ βρίσκεται στο Καλαί μαζί με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες που περιμένουν να βρουν την ευκαιρία για να περάσουν τη θάλασσα της Μάγχης. Όμως ο Μπιλάλ δεν μπορεί να περιμένει πολύ. Στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται η κοπέλα που αγαπάει και την οποία η οικογένεια της την πιέζει να παντρευτεί κάποιον άλλον. Έτσι ο Μπιλάλ αποφασίζει να περάσει την κρύα θάλασσα της Μάγχης κολυμπώντας. Ένας δάσκαλος κολύμβησης, ο Σιμόν, αποφασίζει να τον βοηθήσει και να γίνει «συνεργός» στο «έγκλημα» που ετοιμάζεται να διαπράξει ο νεαρός πρόσφυγας: να περάσει παράνομα τα θαλάσσια σύνορα που χτίζει η Ευρώπη-Φρούριο.

 Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας επιδιώκει να είναι ένας άλλος τρόπος να βρισκόμαστε. Να βρισκόμαστε με τη συμβολική και την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Να βρισκόμαστε οι εργαζόμενοι, οι ελαστικά απασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, έλληνες και μετανάστες, ΟΛΟΙ. Δημιουργώντας τις δικές μας δομές ταξικής αλληλεγγύης, κόντρα στην ψεύτικη και χωρίς περιεχόμενο «φιλανθρωπία» του κράτους, των δήμων, της εκκλησίας, των ΜΚΟ και άλλων δομών, που μας εμπαίζουν, δίνοντάς μας ένα ξεροκόμματο, ενώ στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές που φταίνε για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Σκοπός  είναι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στην Εργατική λέσχη Καλλιθέας να  ξανανιώσουμε  την τεράστια δύναμη της κοινής δράσης και οργάνωσης, της συλλογικότητας μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες.
Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
Λασκαρίδου 134
http://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com/
https://www.facebook.com/ergatikilesxi.kallitheas

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ