Κρατήστε τη Πίστη σας …στο Θεό

Ο κάθε άνθρωπος, φίλοι μου αναγνώστες, είναι αμαρτωλός «Ουδείς Τέλειος», οι Άγιοι γνωρίζουν από εμάς, τα αιτήματα των καρδιών μας και τα πρεσβεύουν στον Θεό και ο Θεός μας βοηθάει. Από εμάς, οι Άγιοι θέλουν να ασχοληθούμε με την Ψυχή μας και «ταύτα πάντα προστεθήσονται».

Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους, αρκεί να ασχοληθούμε με τον Θεό και την καθαρότητα της ψυχής μας.

Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι ασχολούνται με όλα τα άλλα πως να τα αλλάξουν το κάθε τι άλλο και ξεχνούν την Θεία Δύναμη και τότε ο Θεός κάνει πίσω.

Όταν στηριζόμαστε μόνο στα δικά μας μπράτσα, έρχεται η χάρης του Θεού και σου λέει, Μόνος υπερασπίζεις τον εαυτό σου αγωνίσου τότε Μόνος για να καταλάβεις το λάθος σου και έτσι σπάμε τα μούτρα μας ,μόνο έτσι καταλαβαίνει το λάθος του ο άνθρωπος.

Όμως όταν αφήσουμε την ζωή μας ολοκληρωτικά στα Χέρια του Θεού, τότε φίλοι μου αναγνώστες ο Θεός είναι υπεύθυνος για εμάς.

Ίσως θα αναρωτηθείτε γιατί να είναι υπεύθυνος για εμάς;

Γιατί του εμπιστευτήκαμε την ψυχή μας, την ζωή μας, έτσι λοιπόν κατά αυτόν τον τρόπο θαυματουργούν οι Άγιοι μας, όταν δινόμαστε ολοκληρωτικά στην Πίστη μας στο Θεό και στους Άγιους και βλέπουμε τα καθημερινά Θαύματα τους ολοζώντανα.

Τα τελευταία χρόνια που κατά κάποιο τρόπο ίσως γιατί έχουμε μάλλον την ψευδαίσθηση ότι είμαστε μόνο εμείς και τίποτα δεν υπάρχει πιο πάνω από εμάς, γιατί θέλουμε να ζούμε ελεύθερα την ζωή μας, δεν ζητάμε την χάρη από τον Θεό, γιατί τα πάθη μας έχουν δυστυχώς σκεπάσει την καρδιά μας και η καρδιά μας βλέπει όσο βλέπουν γύρο τα μάτια μας ενώ ο Θεός φίλοι μου είναι πιο πέρα από ότι βλέπουν τα μάτια μας και πρέπει να τον αγγίξουμε με την αληθινή Πίστη μας.

Τα πάθη λοιπόν, θολώνουν τον άνθρωπο και βλέπει μόνο τον εαυτό του «φιλαυτία» και Θεοποιούν τον εαυτό τους και νομίζουν σε κάτι ψεύτικο, ότι ο εαυτός τους είναι Θεός και ξεχνούν τον Δημιουργό του κόσμου, ( πολύ κακό πράγμα στη ζωή να ξεχνάς από που ξεκίνησες).

Ο άνθρωπος τις περισσότερες φορές βλέπει την αδυναμία του όταν βρεθεί σε ένα κρεβάτι με μια σοβαρή αρρώστια ψάχνει και αναζητάει τον Θεό ψάχνει βοήθεια το Έλεος του καταλαβαίνει ότι βρίσκετε σε ένα ακόμη αδιέξοδο της ζωής του.

Με διάφορες μαρτυρίες των ανθρώπων, που πίστεψαν στον Θεό, έχουμε πολλά θαύματα Αγίων που μαρτυρούν την Παντοδυναμία του Θεού και το πιο μεγάλο Θαύμα παγκοσμίως είναι η Αφή του Αγίου Φωτός που γίνεται κάθε χρόνο και εδώ είναι η λέξη που χρησιμοποίησα η Παντοδυναμία.

Επίσης ας μην ξεχνούμε όμως ότι οι Άγιοι ήταν άνθρωποι και γεννήθηκαν από μια μητέρα και έναν πάτερα, οι Άγιοί μας είναι σαν και εμάς, άνθρωποι που πίστεψαν στον Θεό και έδωσαν την πίστη τους στον Θεό και η χάρις του Θεού τους Αγίασε και θαυματουργούν.

Φίλοι μου, σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί όταν βαφτιζόμαστε παίρνουμε το Όνομα ενός Αγίου ή Αγίας και πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι και τι Εορτάζουμε. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς που είναι απομακρυσμένοι από την Εκκλησία μας, ξεχνούν τι είναι αυτό που γιορτάζουν και τιμούν και νομίζουν ότι η Ονομαστική Εορτή είναι κάτι ξεχωριστό μια απλή ημερομηνία, ίσως ένα πάρτυ. Δηλαδή ξεχνάς την Αγία η τον Άγιο που τιμάς με την Ονομαστική σου Εορτή που σε κάθε δυσκολία της ζωής σου θα είναι δίπλα σου και θα σε βοηθάει και θα μεσιτεύει στον Θεό για την Ψυχή σου, άλλα δεν ξεχνάς όμως να κεράσεις και να βγεις έξω να διασκεδάσεις με συγγενείς και φίλους λόγω της ξεχωριστής ημέρας.

Επίσης πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ακόμα να κάνουν τον Σταυρό τους έστω και αυτή την ήμερα και να πουν στον Άγιο που τιμάται η Ονομαστική τους Εορτή «Άγιε- Αγία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών», αλλά πως να το πουν που δεν έχει γίνει η σωστή κατήχηση και έχουν απομακρυνθεί από την Εκκλησία;

Κρατήστε την πίστη σας στον Θεό, όχι μόνο μια μέρα, κάθε μέρα, αυτό μας ζητάει ο Θεός δεν θέλει να πηγαίνουμε μόνο στην εκκλησιά, δεν θέλει μόνο να περπατάμε και να πηγαίνουμε στα Ιερά προσκυνήματα, δεν θέλει να λέμε ότι είμαστε μόνο εμείς καλοί Χριστιανοί μόνο στα λόγια, αλλά θέλει κάθε μέρα να αγιαζόμαστε, δηλαδή να κάνουμε τρόπο ζωής μας το Ιερό Ευαγγέλιο, γιατί εκεί μέσα βρίσκεται η αληθινή ζωή, γιατί εκεί μέσα είναι η συνταγή της ενάρετης ζωής που σε περπατάει στην βασιλεία των Ουρανών δηλαδή στον Παράδεισο.

Όπως μου είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. κ. Μάρκος, όταν τέλεσε το Μυστήριο του γάμου μου και μου παρέδωσε το βιβλίο της Αγίας Γραφής (Ιερό Ευαγγέλιο), ώστε όχι μόνο να το διαβάσω, αλλά να το κάνω τρόπο ζωής μου.

Φίλε και φίλη μου κάθε φορά συγκινούμαι όταν μου δείχνετε την αγάπη σας, για αυτά που γράφω και με ρωτάτε πότε θα ξαναδούμε κείμενό σου;

Δεν μου αρέσει να γράφω συνεχώς, γιατί προσπαθώ όταν γράφω κάτι, να το γράφει η καρδιά μου – θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που διαβάζει τα άρθρα μου.

Εύχομαι η Χάρη του Θεού και των Αγίων μας, να σας δίνουν ευλογία στα σπιτικά σας, ώστε η ζωή σας να είναι Αγία και να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, για μια γωνιά μέσα στον παράδεισο.

Με σεβασμό και εκτίμηση στα πρόσωπα σας

Αλέξανδρος Μπαξεβάνης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ