Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Καλλιθέας

373
Στο διαδίκτυο βλέπουμε ότι ο Δήμος Καλλιθέας έχει Κοινωνικό Φαρμακείο με Συμπράττοντα Φορέα την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»  με πόρους 243. 360 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής
(http://www.socialattica.gr/domi/domi-parohis-vasikon-agathon-koinoniko-pantopoleio-koinoniko-farmakeio-toy-dimoy-kallitheas-0)
Περιγραφή: Παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ | Ανδρομάχης 100, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 17672
Αργύριος Θεόδωρος Χρονόπουλος, Επιστημονικός Διευθυντής.
Ο κ. Χρονόπουλος υπήρξε πρώην Τομεάρχης Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΟΝΝΕΔ και Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Καλλιθέας)
2167006987
9π.μ.-5μ.μ.
Η ίδια ΜΚΟ έχει και δεύτερο πρόγραμμα για κοινωνικό φαρμακείο στο ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ για 126.360 ευρω
Η άγνωστη μέχρι στιγμής στην πόλη μας ΜΚΟ με έδρα την Αθήνα, ασχολείτο αρχικά με την τηλεϊατρική και επελέγη χωρίς κάποια Προκήρυξη από τη Διοίκηση του Δήμου Έχει ανακοινώσει ήδη μία σειρά προσλήψεων εκτός διαδικασίας ελέγχου ΑΣΕΠ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 2/2017 Η ΑμΚΕ Δύναμη Ζωής ανακοινώνει την πρόσληψη , με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Καλλιθέας το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014- 2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001284
Επιτυχόντες 19;;; για ενα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης
Η ίδια ΜΚΟ έχει και τρίτο πρόγραμμα με Δήμο στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής, το οποίο είναι το δεύτερο με το δήμο Καλλιθέας, για την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΟΜΕΣ ΑΣΤΕΓΩΝ» αλλά δεν έχει ακόμα προκηρύξει τις προσλήψεις που αντιστοιχούν σε αυτό.
Ας δούμε όμως ποιες είναι οι απόψεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το ζήτημα αυτό.

Σοβαρότατες ενστάσεις και ανησυχίες ως προς το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών κοινωνικών φαρμακείων, που «εξαγγέλλονται με ευκολία από τοπικούς παράγοντες», εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και την πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Θέτει μάλιστα θέμα δημόσιας υγείας και προστασίας της υγείας των πολιτών από την «ανέλεγκτη χορήγηση, προμήθεια και αποθήκευση φαρμάκων», όπως τονίζει. Κάνει διαχωρισμό με τα ήδη λειτουργούντα κοινωνικά φαρμακεία, τα οποία όπως αναφέρει ήταν «αποτέλεσμα πρωτοβουλιών και κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν εθελοντικώς λύσεις, και ουχί «επαγγελματικά» κοινωνικά φαρμακεία όπως τα υπό ίδρυση δημοτικά».

Ο ΠΦΣ, αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα έχει καταστεί δέκτης αναφορών από φαρμακευτικούς συλλόγους ότι ορισμένοι δήμοι έχουν εξαγγείλει την ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία δημοτικών κοινωνικών φαρμακείων (π.χ. οι δήμοι Πάτρας, Βόλου, Αμαλιάδος) σε συνεργασία και με πόρους των οικείων Περιφερειών. Υπογραμμίζει ότι δεν υφίσταται καθορισμένο και σαφές πλαίσιο σύμφωνα με την κείμενη φαρμακευτική νομοθεσία που να ορίζει την ίδρυση και λειτουργία των κοινωνικών φαρμακείων εν γένει.

Στην επιστολή ο ΠΦΣ αναφέρει, ότι μετά τη θέσπιση του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, «ευλόγως τίθεται το ερώτημα ως προς τη σκοπιμότητα τόσο της συνέχισης λειτουργίας των ήδη λειτουργούντων κοινωνικών φαρμακείων, πόσω μάλλον της ίδρυσης νέων κοινωνικών φαρμακείων από δήμους ή άλλους φορείς. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο ΠΦΣ, έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας την κατάργηση των κοινωνικών φαρμακείων, τα οποία ομολογουμένως προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες κατά την περίοδο της κρίσης».

www.dailythess.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ