Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιοί και πότε θα το πάρουν

Οι τελικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα του 2018, αναμένονται στα μέσα του Νοεμβρίου, με το βασικό σενάριο που κυριαρχεί η διανομή του μερίσματος να δοθεί με τη μορφή εφάπξ ενίσχυσης χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη λίστα των δικαιούχων βρίσκονται φέτος νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες ενώ ένα μέρος του φετινού υπερπλεονάσματος θα δοθεί υπό μορφή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης, μετά την εκτίναξη των λιανικών τιμών του 1,15 ευρώ το λίτρο.

Το πακέτο των παρεμβάσεων αναμένεται να περιλαμβάνει έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που θα απευθύνεται σε μη επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Το μέρισμα θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο ώστε η δαπάνη να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, παράλληλα με την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς.

Η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr (ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί) θα δεχθεί άμεσα αιτήσεις ενώ εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται και η κατάθεση διάταξης νόμου στη Βουλή αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ