Κοινωνική Κεντροδεξιά

άρθρο του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η πίστη στον άνθρωπο, η κατάφαση στην ελευθερία και η προσήλωση στην αλληλεγγύη είναι για την Κοινωνική Κεντροδεξιά, οι σταθερές της πολιτικής και κοινωνικο-οικονομικής της φιλοσοφίας που νοηματοδοτούν τις επιλογές της και προσδιορίζουν το περιεχόμενό της.

Η Κοινωνική Κεντροδεξιά αποτέλεσε τη φυσική ιδεολογική κοίτη της παράταξης. Δηλαδή τη συνέχεια του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού και του Μεσαίου Χώρου.

Πιστεύει στη ιδέα της πατρίδας και του Έθνους αλλά απορρίπτει τον τυφλό Εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία και τον φανατισμό.

Πιστεύει στην ανοιχτή κοινωνία, στην ανεξιθρησκία, στον σεβασμό της φυλετικής και γενετικής ταυτότητας αλλά και σε ένα οργανωμένο κράτος δικαίου, απαλλαγμένο από την γραφειοκρατία που όμως δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Πιστεύει στις πατροπαράδοτες αξίες και στην ανάγκη προστασίας της ελληνικής ταυτότητας, της γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Πιστεύει στην Ορθοδοξία, βάζει ψηλά την οικογένεια και θεωρεί ανάγκη την κινητοποίηση και αξιοποίηση της δυναμικής του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Πολεμά το λαϊκισμό, τα συντεχνιακά μικροσυμφέροντα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, την ανεργία, «σέβεται το δικαίωμα της απεργίας και του υγιούς συνδικαλισμού», αλλά προστατεύει και το δικαίωμα στην εργασία. Ρίχνει όμως δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε θέματα όπως η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, το συνταξιοδοτικό.

Η πολιτική της Κοινωνικής Κεντροδεξιάς υπερασπίζεται και θωρακίζει τον αδύναμο, τον εργαζόμενο, τη μεσαία αστική τάξη. Όραμά της είναι να οικοδομήσει ένα κοινωνικό κράτος, με γερά θεμέλια που να υπηρετεί και όχι να καταδυναστεύει τον πολίτη.

Είναι η πολιτική που χαλύβδωσε  αυτή την παράταξη, την γιγάντωσε στην κοινωνία και την ανέδειξε σε μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη δημιουργίας για την Ελλάδα και το Έθνος.

Γεράσιμος Γιακουμάτος
Βουλευτής Β Αθηνών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μέρλιν 11, 10671 Αθήνα
τηλ.: 210-7296002-4, fax: 210-7296023

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ