Κοιμητήριο Καλλιθέας, «μαύρο χρήμα» για… άσπρα μνήματα

Λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου κυλικείου του, μία απίστευτη φάμπρικα «μαύρου» χρήματος και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου δράματος έχει στηθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο δημοτικό κοιμητήριο της Καλλιθέας.

Από τη μία οι ιδιώτες καντηλανάφτες που ανάβουν τα καντήλια των νεκρών σε συμφωνία με τους συγγενείς τους κι από την άλλη το φαινόμενο μετακινήσεων υποχρεωτικά με αυτοκινητάκι των αδυνάτων και μάλιστα με την έγκριση του ιδίου του Δημάρχου.

Ακούγονται πολλά παράπονα κυρίως ηλικιωμένων πενθούντων δημοτών μας για τη νέα Διοίκηση του Δήμου, η οποία τους απαγορεύει την είσοδο στο κοιμητήριο Καλλιθέας με ΙΧ ή ταξί, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να χρησιμοποιήσουν για τη μετακίνησή τους μέχρι τα μνήματα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο έχει στείλει εκεί ο …αθλητικός οργανισμός (Γιάννης Γάλλος) του Δήμου και αναμένει στην είσοδο κάποιες ώρες της ημέρας..

Κατόπιν επικοινωνίας του kallitheapress.gr με την κ. Βάσω Μαργαρίτη, επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υπεύθυνη Αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης για το κοιμητήριο, μας υπενθύμισε ότι έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό σε δημοτικό συμβούλιο το 2016 και μάλιστα για τον φίλο του Δημάρχου με το κυπελλάκι που οδηγεί αποκλειστικά το όχημα στο κοιμητήριο. Ο Δήμαρχος κωφεύει και το φαινόμενο συνεχίζεται.

Επιπρόσθετα μας ανέφερε τα εξής:
«Υπήρχε από εμάς ένα έντυπο χρειζόντων βοηθείας για την είσοδο στο κοιμητήριο στο οποίο αναγραφόταν ονοματεπώνυμο και αρ. αυτοκινήτου.
Υπήρχε ανέκαθεν μια ρύθμιση από την εποχή Ψαλιδόπουλου για την είσοδο, εγώ την βρήκα από τον κ. Κυριόπουλο και τη διαμόρφωσα κάπως καλύτερα με ειδικό έντυπο και βιβλίο αδειών.
Για να μην υπάρχουν πολλές άδειες – εκδίδαμε περίπου 100 – δε δίναμε σε αυτούς που είχαν απλά ένα οικογενειακό τάφο ή θυρίδα, άλλα μόνο σε όσους είχαν πρόσφατο νεκρό μέχρι  περίπου 3.5 χρόνια πριν και είχαν μεγάλο πρόβλημα υγείας ή ήταν μεγάλοι σε ηλικία. Η είσοδος επιτρεπόταν ορισμένες ώρες που αναγράφονταν απέξω.

Όταν παραδόθηκε η διοίκηση στον Κάρναβο, αυτό που ίσχυε πάντα στο παρελθόν σταμάτησε. Ήταν τότε που εμφανίστηκε το περίφημο αυτοκινητάκι στην είσοδο και ο «εθελοντής» φίλος του Δημάρχου οδηγός με το κυπελάκι. Έχουμε καταγγελίες πολλές από δημότες οι οποίοι πηγαίνουν να δουν τους συγγενείς τους στο κοιμητήριο αλλά και οδηγούς ταξί που τους μεταφέρουν, ότι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα όσο αφορά την μετακίνηση τους μέσα στο κοιμητήριο, γιατί δε μπορούν λόγω της απόστασης αφού είναι μεγάλης ηλικίας ή μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μόνο μέσω αντιτίμου – φιλοδωρήματος για το οποίο δεν έχει κοπεί ποτέ κάποια απόδειξη – με το αυτοκινητάκι του Δήμου που οδηγεί ο ίδιος πάντα φίλος του Δημάρχου με τον τίτλο «εθελοντής».

Στο τέλος της συνομιλίας, μας παρέπεμψε και στις δηλώσεις που είχε κάνει για δεύτερη φορά στο  δημοτικό συμβούλιο για τον φίλο του Δημάρχου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ. Σ. στις 25/04/2016

“Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Για τον κ. Μ Β, στέλεχος της παράταξής σας, σε ερώτησή μας, απαντήσατε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι είναι εθελοντής!!!

Οι πληροφορίες οι δικές μου είναι, ότι πληρώνεται από την Δημοτική Επιχείρηση, με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και αμείβεται με 350 ευρώ περίπου και έχει και ένα κυπελάκι με κάποια κέρματα και του ρίχνουν φιλοδώρημα.

Εικόνα καθόλου μα καθόλου αξιοπρεπής για τον Δημόσιο χώρο του Κοιμητηρίου.

Πληρώνεται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών???

Να ένας καλός τρόπος, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσατε να πληρώνετε και τους ψάλτες του Ιερού Ναού, που μένουν απλήρωτοι για μήνες ???

Δεν είναι κακό. Δημιουργήσατε μια θέση εργασίας, ενός δικού σας ανθρώπου, αλλά δεν είναι ωραία εικόνα το κυπελλάκι* με τα κέρματα, όπως επίσης υπάρχουν και παράπονα από πολίτες, ότι τους πάει στους τάφους και ή που τους χάνει γιατί δεν γνωρίζει τον χώρο του Κοιμητηρίου, ή τους ξεχνά και επιστρέφουν με τα πόδια.”

Ο Δήμαρχος απάντησε: ότι δεν γνώριζε τίποτα για την αμοιβή και ότι νόμιζε ότι ο κ. Μ Β, στέλεχος της παράταξής του, ήταν Εθελοντής.

Το κυπελλάκι  αντιτίμου – φιλοδωρήματος μεταφοράς*

φωτογραφία ikallithea.gr

Για το ίδιο θέμα στη σελίδα της πόλης μας ikallithea.gr είχε αναγραφεί εκτενές ρεπορτάζ στις 27 Μαΐου 2016 με τίτλο τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, του οποίου σας παραθέτουμε απόσπασμα:

«Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ακούσαμε διάφορα ωραία. Ερωτηθείς ο κ. Δήμαρχος για το καθεστώς εργασίας «διάφορων» πολιτικών φίλων του στριμώχτηκε. Διάφορα ονόματα ακούστηκαν – όχι για πρώτη φορά πάντως – αλλά ένα μας έκανε εντύπωση. Ο παραδοσιακός φίλος του Δημάρχου που φαίνεται στην φωτογραφία από διάφορες πολιτικές αναμετρήσεις-Β.Μ. – έπιασε δουλειά στον Δήμο. Πιάσαν κόπο οι αγώνες του.

Τι έχει συμβεί;

Εδώ και ένα εξάμηνο κυκλοφορεί ένα αμαξάκι στο νεκροταφείο Καλλιθέας.

Οδηγός;;; Εθελοντής… κατά τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου.

φωτογραφία ikallithea.gr

Είναι όμως έτσι; Ο κύριος της φωτογραφίας είναι εν τέλει εθελοντής του νυν Δημάρχου για τις εκλογές και έμμισθος υπάλληλος του Δήμου, ως ανταπόδοση για τους κόπους του όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι να αποκαλυφθεί η έμμισθη σχέση του Β.Μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος ισχυριζόταν ότι είναι εθελοντής.

Τελικά έριξε, στον κ. Ζάκα – που είναι και ο Πρόεδρος της ΔΑΕΚ – όλες τις ευθύνες.

Ότι δεν τον ενημέρωσε για την συγκεκριμένη πρόσληψη – εκτός ΑΣΕΠ να τονίσουμε. Εσείς τι πιστεύετε;;; Ότι δεν ήταν ενήμερος;;;

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό το κρυφτούλι… στο συγκεκριμένο όχημα υπάρχει και «κυπελλάκι» για το «ότι προαιρείσθε».
Εικόνες όμορφες που πραγματικά κοσμούν τον Δήμο μας.

Η κατακραυγή από την αντιπολίτευση ήταν μαζική. Τρεις ατάκες κρατήσαμε.

Μαργαρίτη: «Τελικά κ. Δήμαρχε, στην παραταξή σας είναι πιο καλό να μην εκλέγεσαι παρά να εκλέγεσαι.»

Λασκαρίδης: «Αν όντως δεν γνωρίζατε κ. Δήμαρχε να παραιτήσετε τώρα τον Πρόεδρο της ΔΑΕΚ.»

Εμιρζάς : «Βάλατε διόδια στο νεκροταφείο κ. Δημαρχε, και ο κ. Β.Μ. έχει κυπελλάκι για τα ψιλά;;;»»

Τι ισχύει όμως σήμερα – ένα χρόνο μετά – για τον κο Β.Μ.; Αρμοδία για να μας απαντήσει κατά τον κ. Δήμαρχο πρέπει να είναι η διάδοχος του κ. Ζάκα, η νέα Πρόεδρος της ΔΑΕΚ κ Δαμουλιάνου Κυριακή ή ίσως ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Φραντζέσκος Ιωάννης (σύζυγος της υποστηρίκτριας του Δημάρχου Δήμητρας Μυλωνά του Στόχου και του Νότιου Χτύπου) ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μπαρμπάκος Ευάγγελος, η Διευθύντρια κ. Καίτη Κοκκίνη (σύζυγος του δημοτικού συμβούλου κ. Γ. Αντωνακάκη της ΔΔΕ, η οποία μαθαίνουμε ότι αποφεύγει να υπογράφει οτιδήποτε) ή η Εφορος κ. Χαρούλα Πετρίδου που έχει γνώση για τα πάντα στο νεκροταφείο ή τέλος πάντων όποιος είναι υπεύθυνος για τον κ. Β.Μ.

  1. Σε ποιά εταιρεία ή εργολάβο ή συνεργαζόμενη ΜΚΟ του Δήμου εργάζεται ο κος Β.Μ.;
  2. Σε πόσες επιτροπές του Δήμου συμμετέχει ως μέλος και μάλιστα σε επιτροπές προσλήψεων;
  3. Με τι σύμβαση ή ιδιότητα οδηγεί το υπηρεσιακό δημοτικό όχημα, ποιός Διευθυντής του Δήμου του το χρέωσε και του ανέθεσε τη σχετική δραστηριότητα;
  4. Γιατί υποθάλπει αυτή την κατάσταση ο Δήμαρχος αν και τη γνωρίζει επίσημα – τουλάχιστον εδώ κι ένα χρόνο – από τις αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο;

Απλά ερωτήματα γιατί το κοιμητήριο …της Καλλιθέας, το οποίο «αλλάζει» κι αυτό, προκαλώντας πολύ με τις νέες μορφές «επιχειρηματικότητας» των φίλων του Δημάρχου εις βάρος των πολιτών της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ