Κείμενο Γ. Καρρά για εγκληματικότητα

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γιώργου Καρρά Βουλευτή «Κίνημα Αλλαγής»

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί (δεν θέλει;) να αντιμετωπίσει τη βαριά εγκληματικότητα

Ο νόμος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνωστός ως “Νόμος Παρασκευόπουλου”, επικαλούμενος την ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών, επέτρεψε από την άνοιξη του 2015 την αποφυλάκιση όσων είχαν εκτίσει μόνο μικρό μέρος της ποινής, χωρίς να εξαιρέσει του ευεργετικού μέτρου εκείνους που είχαν τελέσει ειδεχθή εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονία από δόλο, ληστεία, αποπλάνηση ανηλίκου.

Η ισχύς του “νόμου Παρασκευόπουλου”, που αρχικά ορίστηκε για ένα χρόνο, παρατάθηκε διαδοχικά για δύο ακόμη χρόνια, και μοναδικό αποτέλεσμα έχει την αθρόα αποφυλάκιση στυγερών εγκληματιών, που εξαιτίας της σταθερής ροπής τους στην παραβατικότητα, συνεχίζουν να τελούν τα ίδια εγκλήματα.

Η Κυβέρνηση αγνόησε κάθε αρχή πρόληψης του εγκλήματος και με την αποφυλάκιση, χαρίζοντας ουσιαστικά το υπόλοιπο της ποινής, χορήγησε μια ιδιότυπη “ασυλία” στους δράστες, ενώ για τους αλλοδαπούς δεν έλαβε πρόβλεψη άμεσης απέλασης στους τόπους καταγωγής τους κι έτσι η πλειοψηφία παραμένει στη χώρα μας.

Αποτρόπαιο παράδειγμα των αποτελεσμάτων του νόμου είναι ο δυστυχής συνάνθρωπός μας στην Κηφισιά, που προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένειά του και την περιουσία του και βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια κακοποιών, που κατά την ειδησεογραφία, είχαν πρόσφατα αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις.

Η έξαρση της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο και στην περιφέρεια της Αθήνας με υποχρέωσε με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να ζητήσω  όταν λαμβάνονται μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών, να εξαιρούνται με ρητή νομοθετική διάταξη τα στυγερά εγκλήματα, προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται.

Αντ’ αυτού, ο Υπουργός όχι μόνο προανήγγειλε την παράταση του ευεργετικού για τους καταδίκους “Νόμου Παρασκευόπουλου”, αλλά και δεν ανέλαβε ΚΑΜΙΑ δέσμευση ότι δεν θα αποφυλακίζονται πρόωρα, πριν εκτίσουν ολόκληρη την ποινή τους, όσοι έχουν καταδικαστεί για βαριά εγκλήματα.

Αυτήν την πολιτική διάλεξε η Κυβέρνηση για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσίας των συμπολιτών μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ