ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν μετά την τελευταία κακοκαιρία και στις γειτονιές των Τζιτζιφιών στην Καλλιθέα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και των προηγούμενων, για την έλλειψη μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σε μία περιοχή όπως οι Τζιτζιφιές, μια άνασα από το πολυδιαφημισμένο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πλημμυρίζουν σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες λαϊκών οικογενειών. Η κατάσταση αυτή φανερώνει το στόχο που αναμασά η κυβέρνηση: «Ποια ανάπτυξη, για ποιους, με τι χαρακτηριστικά και για ποιες ανάγκες».

Η ανάπτυξη που επικαλούνται, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, όπως τα έργα στην παραλιακή, δεν είναι προς όφελος του λαού και των κατοίκων της περιοχής. Το αντίθετο μάλιστα, επιδείνωσαν την κατάσταση, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οικάτοικοι. Με την πρώτη σταγόνα βροχής πλημμμύρησαν οι γειονιές των λαϊκών κατοικιών.

Ο λαός της Καλλιθέας δεν είχε και δεν πρόκειται να έχει κάνενα όφελος από μια τέτοια “ανάπτυξη”, από τη στιγμή που οι υποδομές που θα έπρεπε να τον εξυπηρετούν, αντί να κάνουν τις γειτονιές ασφαλείς και προσβάσιμες, τις κάνουν αφιλόξενες και επικίνδυνες.

Όταν η αντιπλημμυρική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος, γραφικότητα ή υπερβολή και όχι ως σύγχρονη βασική κοινωνική ανάγκη με ευθύνη του κράτους, ο εργαζόμενος λαός θα το πληρώνει πολύ ακριβά πολλές φορές μάλιστα και με τη ζωή του.

Τα ταξικά σωματεία και οι φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας καλούμε τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να προτάξουμε το άμεσο αίτημα για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις γειτονιές με οξυμένα και εμφανή προβλήματα, όπως οι Τζιτζιφιές. Προβάλουμε το αίτημά μας για την προστασία των οικογένειών μας, άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων

Σωματεία και φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας:

  • Παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων
  • Σωματείο Εργαζομένων Forthnet
  • Παράρτημα Καλλιθέας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
  • Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας
  • Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μ.Α.Σ.
  • Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καλλιθέας και γύρω δήμων
  • Παράρτημα Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καλλιθέας
  • Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Καλλιθέας
  • Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, μέλος της Ο.Γ.Ε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ