Καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα. Βλάβη καθήλωσε το C-130 με τους 60 Κύπριους πυροσβέστες

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά της Α. Αττικής, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι.

Καλύτερη εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Aνατολικής Αττικής

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.

 Από το πρωί κάνουν ρίψεις στις εστίες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιφυλακτικοί, καθώς από το μεσημέρι προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Θεωρούν ωστόσο ότι σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα. Ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.

Βλάβη καθήλωσε το C-130 με τους 60 Κύπριους πυροσβέστες

– Μηχανική βλάβη σημειώθηκε στο στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

– Οι 60 Κύπριοι πυροσβέστες αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα το πρωί για την Αθήνα
– Θα υπάρξει συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές για το μέρος όπου θα μεταφερθούν

Μηχανική βλάβη που σημειώθηκε στο στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της αναχώρησης χθες βράδυ για την Αθήνα ομάδας από 60 άτομα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Άμυνα και το Τμήμα Δασών, οι οποίοι θα συνέδραμαν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, ενώ όλα ήταν έτοιμα χθες βράδυ για να αναχωρήσει η ομάδα για την Αθήνα και είχαν διενεργηθεί οι απαραίτητοι διαδικαστικοί έλεγχοι στο προσωπικό και τον εξοπλισμό του, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο C130 με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο να μην πραγματοποιηθεί η μεταφορά των 60 ατόμων.

Η αναχώρηση της ομάδας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Βοηθός Διευθυντής (Επιχειρήσεων) Λεωνίδας Λεωνίδου, αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί γύρω στις 08:00 σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα, «η ομάδα από την Κύπρο που θα συνδράμει τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα αποτελείται από 60 άτομα από τρεις Υπηρεσίες, δηλαδή Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα και Τμήμα Δασών. Η ομάδα παίρνει μαζί της τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό της, ενώ δεν θα μεταφερθεί στην Αθήνα μηχανοκίνητος εξοπλισμός».

Ανέφερε ακόμα ότι με την άφιξη της ομάδας στην Αθήνα θα υπάρξει συνεννόηση με τις εκεί αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες οδηγίες αναφορικά με το μέρος που θα μεταφερθούν για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι ακόμα γνωστός ο χρόνος που η ομάδα πυρόσβεσης θα χρειαστεί να παραμείνει στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε μεταβεί χθες βράδυ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου παρευρέθηκε στην προετοιμασία της αποστολής και μίλησε μαζί με τα μέλη της.

newsit.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ