ΚΑΛΥΜΝΟΣ…

Εορτασμός της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα.

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Παϊσίου συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Πόλης και παρουσία των τοπικών Αρχών.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον

Κατά σειρά κατέθεσαν στεφάνια ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, για την εθνική αντίσταση ο Πρόεδρος του ΔΣ Καλύμνου Ποθητός Μαγκούλιας, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Καρατζιούνης Ιωάννης, ο Διοικητης του ΑΤ Καλύμνοu Αστυνόμος Β΄ Ευάγγελος Καραθάνος, ο εκπρόσωπος του  Εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Τσαγκάρης και τέλος  εκ μέρους των Παλαιών Πολεμιστών o Αντώνης Βαζανέλης. Επίσης παρόντες  ήταν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας  Ι. Μαστροκούκος και Δ. Διακομιχάλης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ακολούθησε η παρέλαση

«Περνάει ο στρατός» στην παρέλαση για την 7η Μαρτίου στην Κάλυμνο

Εντυπωσίασαν τα στρατιωτικά τμήματα του 5/42 ΣΕ σήμερα, Τετάρτη 7η Μαρτίου 2018, στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο, στα πλαίσια εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα.

Οι φύλακες των νησιών μας, μόνιμοι, κληρωτοί και Εθνοφύλακες, παρέλασαν με εθνική υπερηφάνεια και με το κεφάλι ψηλά, αποσπώντας το θερμό και αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου, καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσής τους, από το χώρο της παρέλασης.

Των Τμημάτων που παρέλασαν προηγείτο η  ιστορική πολεμική σημαία του 5/42 ΣΕ.

Ακολουθούσαν μία διμοιρία κληρωτών οπλιτών, μία διμοιρία με οπλίτες και στελέχη με άψογη παραλλαγή και ειδική εκπαίδευση και δύο διμοιρίες Εθνοφυλάκων εκ των οποίων η μία έφερε στολή παραλλαγής.

Αξίζουν συγχαρητηρίων τόσο τα στελέχη όσο και οι οπλίτες και εθνοφύλακες που εντυπωσίασαν με τη διέλευσή τους, καθώς και στο Διοικητή του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχη Αντώνη Μητάφη και στο διοικητή του ΤΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Ταγματάρχη (ΠΖ) Αναστάσιο Εξάρχου για την άψογη οργάνωση και εκπαίδευση των τμημάτων που παρέλασαν.

kalymnos-news.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ