Καλλιθεάτης ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Έναν Καλλιθεάτη, τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, τον Χρήστο Πιλάλη, τοποθέτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Ο κ. Πιλάλης ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος   για το υπόλοιπο της θητείας της  παραιτηθέντος Διευθύνοντος Συμβούλου,  Αννας Μαυρουδή, μέχρι την 30.6.2018.

Για τη θέση αυτή προηγήθηκε  δημόσια πρόσκληση, τον περασμένο Σεπτέμβριο (σ.σ. η προθεσμία αιτήσεων είχα λήξει στις 10 Οκτωβρίου 2016). Τη θέση, μεταξύ άλλων, διεκδικούσε και  ο Αν. Γραμματέας Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αλέξανδρος Καρβούνης.

Κατά την εκτίμησή μας πρόκειται περί μιας εξαιρετικής επιλογής αφού ο Χρήστος Πιλάλης, τυγχάνει γνώστης των θεμάτων της Εκπαίδευσης όντας πολλά χρόνια στο πλευρό του Υπουργού. Κατά τα λοιπά διετέλεσε μέλος της  Ε.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος Αθλητισμού στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, μέλος της γραμματείας του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς, συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μέλος των Τμημάτων Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Παιδείας και της ΠΚ Καλλιθέας. Ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών  Καλλιθέας στην οποία ηγείται ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Έχει ταχθεί κατά της διοικητικής μεταφοράς των νηπιαγωγείων στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση που επιδιώκει η ΚΕΔΕ.

Μετέχει στο Προεδρείο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και είναι διεθνής σκακιστής, πρωταθλητής Αττικής στο γρήγορο σκάκι. Επίσης είναι πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας Πολιτισμού της ΓΣΕΕ (πρώην τραπεζοϋπάλληλος). Έχει  μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Στατιστική, και μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τα ιδρυτικά μέλη του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών και μέλος της συντακτικής επιτροπής στο περιοδικό Παιδεία και Κοινωνία.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο του άξιου συμπολίτη μας Χρήστου Πιλάλη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ