ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΣΑΛΕΥΡΗΣ»

 Ο Νίκος  Σαλευρής, ιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ομίλου, ξεκινά την πορεία του το 1970 στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ειδικότερα της  ξενόγλωσσης, ως καθηγητής της αγγλικής γλώσσας.  Χαρισματική προσωπικότητα, με ανήσυχο πνεύμα και έντονη διορατικότητα, από νωρίς αντιλήφθηκε τη δύναμη της γνώσης ξένων γλωσσών και τον ρόλο τους στην επικοινωνία.

Έτσι, το 1973, ανοίγοντας  τρία Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών  στο  λεκανοπέδιο Αττικής, ξεκινά  το ταξίδι του Ομίλου παραμένοντας επικεφαλής του ως την ημέρα που έφυγε, παρέχοντας τις υπηρεσίες του στην εκπαίδευση των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών γλωσσών: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ρωσικά.

1ο Κατάστημα στην  ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Ηρακλέους 31)  όπου είναι αρχικά  η έδρα του

2ο Υποκατάστημα στον ΑΓΙΟ ΣΩΣΤΗ (Σφιγγός 86) το οποίο διατηρεί έως και σήμερα.

3ο Υποκατάστημα στα ΝΕΑ ΛΙΟΣΙΑ  (Αλαμάνας 72) το οποίο διατηρεί έως 1992.

Ο Όμιλος ΣΑΛΕΥΡΗΣ  έχοντας  στο τιμόνι  του τον  οραματιστή Νίκο Σαλευρή, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, καταφέρνει να εδραιωθεί στον χώρο και να συνάψει σημαντικές συνεργασίες  με φορείς και οργανισμούς  και να πετύχει σπουδαίες διακρίσεις. Αρχικά:

 • Συνάπτει συνεργασία με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και για 10 χρόνια είναι επίσημος εξεταστής στις ξένες γλώσσες.(1974-1984)
 • Εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή των σπουδαστών του  στις εξετάσεις  πιστοποίησης ξένης γλώσσας πανεπιστημιακών φορέων  όπως:  CAMBRIDGE, GOETHE, INSTITUTE DE FRANCAIS, INSTITUTO ITALIANO. (Χρειάζονταν κατατακτήριες εξετάσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις)
 • Γίνεται ιδρυτικό μέλος της ένωσης πανελληνίου συλλόγου φροντιστηριούχων ξένων γλωσσών – PALSO με ενεργή παρουσία έως σήμερα.

Από το 1976, με συνοδοιπόρο την μετέπειτα  σύζυγό του Γεωργία η οποία εκτός από την διδασκαλία, έχει αναλάβει και την Διεύθυνση Σπουδών  έως και σήμερα, συνεχίζει την πορεία του.

Το 1978  ανοίγει νέο κατάστημα έως το 1990 στο Περιστέρι (Ξενοκράτους 56).

Το 1982  ημερομηνία σταθμός για τον Όμιλο αφού μεταφέρεται η έδρα του σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,  σε τετραώροφο κτίριο  το οποίο πληρεί  τους σχολικούς κανόνες λειτουργίας,  επί της οδού ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 32 στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Με  σταθερό  πλέον ορμητήριο, με  σωστό προγραμματισμό και συνέπεια,  σχεδιάζει  τα επόμενα βήματά του. Εξαπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας  με άλλα δύο υποκαταστήματα τα οποία διατηρεί ως και σήμερα.

Το 1985 Υποκατάστημα αρχικά στην Μεσολογγίου,  μετέπειτα στη Σκοπευτηρίου 35 και  το 2011, στην Ηρακλέους 145 – Καλλιθέα έως σήμερα.

Το 1994 Υποκατάστημα  αρχικά στην Κέκροπος 57 και το 2013 μεταφορά  στην Αχιλλέως 80-Καλλιθέα.

Το 1999 διευρύνει τον κύκλο εργασιών του ιδρύοντας  το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Ως Εκπαιδευτικός Φορέας πλέον,  πιστοποιημένος από τον ΟΑΕΔ  σε κατάρτιση και εκπαίδευση ενηλίκων, παρέχει υπηρεσίες  πάνω  σε νέες τεχνολογίες και γνωστικά αντικείμενα  όπως ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, MARKETING, MANAGEMENT, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,  ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ.

Το 2011 νέο Υποκατάστημα  στη Χαροκόπου 99 & Αραπάκη 1- Καλλιθέα  το οποίο λειτουργεί έως σήμερα.

Το 2002 Νέος σταθμός. Η νέα γενιά –  τα παιδιά του ξεκινούν τα βήματά τους στον Όμιλο. Ο Κωνσταντίνος, ως καθηγητής αγγλικής γλώσσας και από το 2013 πρόεδρος  και νόμιμος εκπρόσωπος του Ομίλου και το 2007, ο Αναστάσιος ως οικονομικός διευθυντής και αντιπρόεδρος, ακολουθούν τα χνάρια του ιδρυτή  του.

Ο Όμιλος ΣΑΛΕΥΡΗΣ, από την αρχή της λειτουργίας του, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με σημαντικές επενδύσεις, συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις του χώρου και ασταμάτητο αγώνα, φροντίζει να ανανεώνεται και να αναζητά νέους δρόμους και τεχνικές που συμβάλλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Θεωρώντας ότι η θέση και το έργο του δασκάλου έχει κεφαλαιώδη σημασία στην αγωγή και μόρφωση  κάθε ενδιαφερόμενου, φροντίζει να  στελεχώνεται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που διαθέτει εκτός από τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα..  Εκπαιδευτικούς  που με συνεχή επιμόρφωση ακολουθούν μοντέλα διδασκαλίας τέτοια που ενισχύουν τη σκέψη, το στοχασμό, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του σπουδαστή συμβάλλοντας έτσι, στην οικοδόμηση της προσωπικότητας  και αυτοπεποίθησής του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το portfolio Ομίλου να είναι πλούσιο σε συνεργασίες και διακρίσεις.

 • Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Φορέας από τον ΕΟΠΠΕΠ
 • Συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς φορείς πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας (Πανεπιστήμια Cambridge & Michigan)
 • Διάκριση από τον φορέα πιστοποίησης γλωσσών ETS. Από το 2004 εξεταστικό κέντρο TOEFL iBT (το 1ο πανελλαδικά αδειοδοτημένο ιδιωτικό κέντρο)
 • Αποκλειστική συνεργασία με επίσημους φορείς πιστοποίησης άλλων ευρωπαϊκών γλωσσών. (Γαλλικό Ινστιτούτο, Γερμανικό Ινστιτούτο, Ισπανικό Ινστιτούτο, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Κέντρο Πρεσβείας Ρωσικής Ομοσπονδίας- Πανεπιστήμιο Μόσχας ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ, Ινστιτούτο Πούσκιν.)
 • Συμμετοχή σε υλοποίηση προγραμμάτων  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ μέσω

ΕΔΕΤ Α. Ε. σε συνεργασία  με υπουργείο Ανάπτυξης   &  Ευρωπαϊκής Ένωσης για δράσεις: e– εκπαιδευτείτε  &  e– γονείς.

 • Εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης του ECDL για ψηφιακές δεξιότητες.
 • Εκπαίδευση ενηλίκων. Υλοποίηση προγραμμάτων ΛΑΕΚ (0,24%) μέσω ΟΑΕΔ.  Μακροχρόνια συνεργασία με μεγάλο φάσμα εμπορικών εταιρειών και οργανισμών  στην  κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού τους  σε τομείς   Ξένων Γλωσσών,  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, MARKETING, MANAGEMENT, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ. Ενδεικτικά: (Ο.Τ.Α., Αθλητικές Ομοσπονδίες,  Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Φαρμακευτικές, Νοσηλευτικά Ιδρύματα, εταιρείες  Θεάματος, Τουριστικές, Ναυτιλιακές, Εμπορικές, Βιομηχανικές επιχειρήσεις κ.λ.π.)
 • Διάκριση από πανεπιστήμιο Michigan . Υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Ένας από τους  πέντε καλύτερους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς στην Αττική.

 

Επιπλέον, Στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης, ο Όμιλος ΣΑΛΕΥΡΗΣ, πρωτοπόρος στην διδασκαλία ξένων γλωσσών και όχι μόνον, πιστεύοντας ότι  η  πρόσβαση στην γνώση  είναι Δικαίωμα και όχι Προνόμιοδημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους.

Α) Επιβραβεύει την προσπάθεια αριστούχων μαθητών του Δήμου μας προσφέροντας Υποτροφίες σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες για ΔΩΡΕΑΝ φοίτηση σε προγράμματα ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ και  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.

Β) Παρέχει ειδικά εκπτωτικά πακέτα εκπαίδευσης σε εργαζομένους Ομίλων Επιχειρήσεων, σε φοιτητές, πολυτέκνους, εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς και ανέργους.

Ο Όμιλός μας συνεχίζει ακούραστα να παρέχει τις υπηρεσίες του από γενιά σε γενιά και με γνώμονα διαχρονικές αξίες που εκφράζουν την ποιότητα και την αξιοπιστία, κτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τους πελάτες του. Σχεδιάζει, προτείνει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα  που συμβάλλουν στην πρόοδο και την ευημερία κάθε ενδιαφερόμενου. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι χιλιάδες σπουδαστές να έχουν αποκτήσει  κοντά μας σημαντικούς τίτλους σπουδών που έχουν συμβάλει στην  προσωπική  και  κοινωνική τους εξέλιξη.  Επίσης, πρώην σπουδαστές μας  –  σημερινοί γονείς, συνεχίζουν να  μας εμπιστεύονται την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Από το 1970 η μια γενιά διαδέχεται την άλλη και μαζί δημιουργούμε σχέσεις ζωής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ