Θερμική κάμερα με Ραντάρ από Τουρκία απέναντι από τα Ίμια

Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα milliyet, κινητό ραντάρ με την ονομασία «Morad-1» τοποθετήθηκε απέναντι από τα Ίμια για να έχουν οι Τούρκοι αξιωματικοί καλύτερη εικόνα των σημείων που αδυνατούν να ελέγξουν τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το ραντάρ ενεργοποιήθηκε αμέσως, σύμφωνα με την milliyet, ενώ στην περιοχή παραμένουν ένα πολεμικό πλοίο και δυο σκάφη του λιμενικού σε 24ωρη βάση. Το τουρκικό ραντάρ βρίσκεται σε απόσταση 3,5 μιλίων από τα Ίμια και η λειτουργία του άρχισε σήμερα Παρασκευή το πρωί.

Πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μετά το θερμό επεισόδιο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 όταν το τουρκικό πλοίο TCSG UMUT (703)  με επικίνδυνο και μπαμπέσικο τρόπο, προσέκρουσε στο ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» 090 ΛΣ, στη ναυαρχίδα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,προκαλώντας του υλικές ζημιές, υπήρξε μια ραγδαία αποκλιμάκωση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί με το θερμό επεισόδιο και με τα όσα ακολούθησαν την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα την εβδομάδα που πέρασε, κανένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής δεν έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή των Ιμίων. Επίσης από Ελληνική πλευράς η όποια περιπολία γινόταν από σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ήταν στη θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου και μακριά από την περιοχή των Ιμίων.

Δείτε το video που αναρτήθηκε σχετικά με το ραντάρ

kalymnos-news.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ