Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή: «Η αγάπη για τον τόπο μου με παρακίνησε να ασχοληθώ με τις ανάγκες των συμπολιτών μου…»

206

Δηλώνει ενεργά το «παρών» σε κάθε φιλανθρωπικό κάλεσμα 

 

Η Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή γεννήθηκε στο Δοξάτο Δράμας, σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2000, και άνοιξε ιδιωτικό γραφείο, ασκώντας το επάγγελμα της ψυχολόγου.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf

Αυθόρμητη και πρόσχαρη, καθώς και ονειροπόλα, με έναν ιδιαίτερα δραστήριο και παραγωγικό χαρακτήρα, γρήγορα οδηγήθηκε στον τομέα των επιχειρήσεων, όπου η μεθοδικότητα και το ηγετικό της πνεύμα μπορούσαν να καλύψουν τη δίψα της για δημιουργία.

Παρ’ όλη την επιτυχημένη της καριέρα, δεν έπαψε στιγμή να είναι μια φιλότιμη και ευγενική ψυχή, που προσφέρει γενναιόδωρα και ανιδιοτελώς τη βοήθειά της, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, καθώς ο συναισθηματικός χαρακτήρας της δεν την άφησε να ξεχάσει τα δικά της παιδικά χρόνια, ούτε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα.

_m9a1583

Μιλήστε μας για το έργο σας

Υπήρχε πάντοτε μέσα μου μια έμφυτη τάση για κοινωνική προσφορά και εθελοντισμό. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, όταν έθεσα το ερώτημα στον εαυτό μου αν θέλω να είμαι μέρος του προβλήματος ή της λύσης, η απάντηση ήταν προφανής. Η ευαισθητοποίηση προς όφελος των ασθενών κοινωνικών ομάδων αλλά και των θεσμών που χρειάζονται κάθε είδους βοήθεια, αποτελεί ηθική υποχρέωση για μένα.Επιπλέον, προσωπική μου επιδίωξη είναι να δώσω και ένα παράδειγμα ώστε να παρακινήσω και άλλους νέους της γενιάςμου να ασχοληθούν με την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Η ενασχόλησή σας με τα κοινά πώς προέκυψε;

Η αγάπη για τον τόπο μου και την πατρίδα μου με παρακίνησε να ασχοληθώ με τα ζητήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μου και να αναρωτηθώ τι θα μπορούσα να κάνω για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Με ενοχλεί πολύ η κριτική του «καναπέ» και από τη στιγμή που θέλουμε να έχουμε απαίτηση και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, θα πρέπει να «λερώσουμε» οι ίδιοι τα χέρια μας.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-3

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή. Πώς βλέπετε το μέλλον;

Είναι ολοφάνερο ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ανοιχτές πληγές σε όλα τα μέτωπα. Θα έλεγε κανείς ότι είμαστε καταδικασμένοι σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο. Όμως, θέλω να είμαι αισιόδοξη.

Πιστεύω στο φως και όχι στο σκοτάδι. Πιστεύω σε αυτόν τον τόπο, αντιμετωπίζω πάντα με αισιοδοξία το μέλλον και ευελπιστώ πως η αναγέννηση που έχει ανάγκη η χώρα θα επιτευχθεί όχι μόνο μέσα από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι οικονομολόγοι, αλλά επενδύοντας πρωτίστως στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, την εργατικότητα και την αλλαγή νοοτροπίας.

Θα λάβετε μέρος στις επόμενες εκλογές;

Επιθυμία μου είναι να λάβω μέρος. …… Θεωρώ ότι, εκτός από τα έμπειρα στελέχη, πάντα χρειάζονται και νέοι άνθρωποι, με νέες σκέψεις και οραματισμούς. Πέρα από προσωπικό στοίχημα, αν θέλετε, να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε κάτι νέο, νιώθω την ανάγκη να διοχετεύσω την ενέργειά μου σε κάτι εποικοδομητικό, να βγω από την ασφάλεια και να ριχτώ στη μάχη. Έχω τη θέληση και την όρεξη, και ίσως τελικά αυτό να είναι που λείπει σήμερα από την πολιτική ζωή του τόπου.

_m9a1606

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κα Ντολαπτσή έχει βραβευτεί για την ουσιαστική συμπαράστασή της προς την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος από τον πρόεδρο κο Τσιφάκη, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων που στήριξαν την Ένωση την περασμένη χρονιά.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε με την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Παρασκήνιο στο lifestyle ένθετο BACKSTAGE το Σάββατο 6/5

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ