Θα σκάσει «βόμβα-μεγατόνων» στην Καλλιθέα: «Η ύβρις φέρνει τη νέμεση» – Πλησιάζει η απαλλαγή…

Γράφει η «Νέμεσις»
Καθορισμένη ημερομηνία αποχώρησης από τη διοίκηση του Δήμου η 26η Μαΐου 2019 και καθημερινά απανωτά σφάλματα, συνοδεύουν τον κ Κάρναβο στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Η παράταξή του οδεύει προς πλήρη κατάρρευση και άδικα ψάχνει να κρατηθεί από νέους συμμάχους. Το μέλλον της παραμένει αβέβαιο αλλά σίγουρα ζοφερό.
«Η ύβρις φέρνει τη νέμεση», έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Πρόκειται για ένα μάθημα ζωής που ο Δημήτρης Κάρναβος, ο αλαζόνας ηγέτης της παράταξης «η Καλλιθέα αλλάζει», μοιάζει ανίκανος να καταλάβει την ώρα που ο δήμος βυθίζεται σε μια κρίση που ο ίδιος προκάλεσε.
Η κατάρρευση της εικόνας του ήρθε πιο γρήγορα απ’ όσο αναμενόταν. Και δεδομένου ότι ο Κάρναβος είναι αυτές τις ημέρες ο μόνος που κρατά τα ηνία, δύσκολα θα αποφύγει την ανάληψη της ευθύνης. Το δημοτικό συμβούλιο έχει εκφυλιστεί σε ένα όργανο χωρίς εξουσίες.
Τώρα, οι αντιφάσεις της πολιτικής του κορυφώνονται. Πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και πολλά νέα θα, δεν είναι ικανά να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Στο πρόσωπο του, οι Καλλιθεάτες βλέπουν έναν εξίσου μεγάλο και ανυποχώρητο εγωπαθή.
Απομονωμένος από το σύνολο της αντιπολίτευσης και με έντονη δυσαρέσκεια πολλών δημοτικών του συμβούλων, οδεύει αργά αλλά σταθερά προς την εκλογική συντριβή.
Ποιος μπορεί να σώσει την Καλλιθέα από τα προβλήματά της; Η ερώτηση αυτή θα έπρεπε να διατυπωθεί αλλιώς: ποιος μπορεί να σώσει την Καλλιθέα από τον Κάρναβο; Η απάντηση είναι μία: μόνο οι Καλλιθεάτες.
Θα χρειαστεί όμως οι Καλλιθάτες να σταματήσουν τα πειράματα στις επιλογές τους, να πετάξουν τις κομματικές παρωπίδες ή τις προσωπικές εμπάθειες και να επιλέξουν μία δυναμική προσωπικότητα, έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό, που θα κερδίσει τον χαμένο χρόνο και θα επαναφέρει στην πόλη την αίγλη, που τόσο στερήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Διαισθάνομαι ότι πολύ σύντομα θα σκάσει «βόμβα-μεγατόνων» στην Καλλιθέα, η οποία θα συμπαρασύρει τις τελευταίες ελπίδες του κ. Κάρναβου και θα φωτίσει το δρόμο για ένα καλλίτερο αύριο για τους δημότες.

 

Φωτο Νεμεσις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ