Θέλει μαγκιά να μεγαλώσεις μόνη σου ένα παιδί…

Είναι πολλές. Τις βλέπεις γύρω σου, στο σχολείο, στο γραφείο, στο σούπερ μάρκετ, στο πάρκο, να μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στα παιδιά, στη δουλειά, στο νοικοκυριό και να προσπαθούν να τα χωρέσουν όλα σε ένα 24ωρο που ποτέ δεν είναι αρκετό. Τις βλέπεις να περπατάνε βιαστικά, με το σώμα στητό και το κεφάλι ψηλά, θαρρείς και είναι αποφασισμένες να τα καταφέρουν όλα όσο γίνεται καλύτερα. Κι είναι εκείνη η λάμψη στο βλέμμα τους που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι η ικανοποίηση ότι είναι δυνατές ή τα δάκρυα που προσπαθούν να κρύψουν, για να μην προδώσουν την αδυναμία τους.

Μητέρες μόνες.

Είναι εκείνες που αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί χωρίς να έχουν ένα σύντροφο, παρόλο που σίγουρα πολλοί τους έλεγαν να μην το κάνουν. Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Πέρασαν νύχτες άυπνες προσπαθώντας να ζυγίσουν τις συνέπειες, ξέροντας ότι ο πατέρας δηλώνει πανηγυρικά απών. Εκείνες είχαν το θάρρος να το τολμήσουν. Και είχαν τη μαγκιά να πηγαίνουν μόνες τους σε κάθε υπέρηχο, να κάνουν μόνες τους όλες τις απαραίτητες αγορές και τις προετοιμασίες, να γεννήσουν μόνες τους σε μια αίθουσα τοκετού, να γυρίσουν σ΄ ένα σπίτι με μοναδική συντροφιά το μωρό τους.

Είναι εκείνες που χώρισαν κι έχουν αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του μεγαλώματος των παιδιών. Εκείνες που είδαν το οικοδόμημα του γάμου να γκρεμίζεται, όταν ο πατέρας των παιδιών αποφάσισε να ακολουθήσει άλλη πορεία. Ή ακόμα κι εκείνες που αποφάσισαν να φύγουν από ένα γάμο που δεν της έκανε ευτυχισμένες και να προχωρήσουν μόνες τους, επιλέγοντας τη μοναξιά από μια λάθος σχέση…

 

Περισσότερα εδώ

dinfo.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ