Η Χρυσή Αυγή Νοτίου Τομέα για την Πρωτομαγιά

Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων 3/5/2018: Εθνικιστική Πρωτομαγιά: τότε και σήμερα

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Νοτίων Προαστίων ενδιαφέρουσα ομιλία από το συναγωνιστή Μιχάλη Καρακώστα, σχετικά με την εθνικιστκή σκοπιά της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο συναγωνιστής Καρακώστας υπενθύμισε πως την Πρωτομαγιά ως εθνική εργατική εορτή την καθιέρωσε στην Ελλάδα ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, αναφέροντας μερικά παραδείγματα των πολλών μέτρων και θεσμών που καθιέρωσε επί κυβέρνησής του υπέρ των ελλήνων εργατών, όπως την ίδρυση του ΙΚΑ, την καθιέρωση του 8ώρου, της υποχρεωτικής αργίας της Κυριακής, μέτρα υπέρ των ανέργων και άλλα.

Τόνισε πως αποδεδειγμένα μόνο μια εθνική διακυβέρνηση νοιάζεται πραγματικά για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των ελλήνων εργατών και το δείχνει στην πράξη, κι όχι μαρξιστές κι αριστερίστικες παρατάξεις που μετέπειτα καπηλεύτηκαν την εργατική αυτή εορτή και τους θεσμούς της προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τους, και τακτικών που χρησιμοποιούν, όπως η ενίσχυση της ταξικής πάλης.

Ακολούθως, το λόγο ελαβε ο συναγωνιστής και δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής για το Π. Φάληρο Μπουγάς Τρύφωνας, τονίζοντας τη δουλειά που γίνεται στα δημοτικά συμβούλια και τη σημασία της στήριξής τους, κι ότι ακόμα κι εκεί, είναι προφανές πως μόνο η Χρυσή Αυγή και οι εκπρόσωποί της αντιδρούν σε απαράδεκτες τακτικές του συστήματος, τις οποίες τελικά επικροτούν όλοι οι υπόλοιποι, όπως οι παράνομες τρομοκρατικές παρακρατικές ενέργειες και δράσεις.

Με το πέρας των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων σχετικά με τα θέματα που προαναφέρθηκαν, και εν κατακλείδι άπαντες σε στάση προσοχής έψαλλαν τον ύμνο του κινήματος.

xanotia.blogspot.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ