Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ

“Η ΦΩΛΙΑ»
Το νέο τραγούδι της Φωτεινής Δάρρα κινείται στους ρυθμούς της κρητικής λύρας και έχει τίτλο ‘’Η Φωλιά’’. Πρόκειται για ένα σύγχρονο τραγούδι, με επιρροές από την κρητική μουσική, που ένα μικρό δείγμα του ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει κάνει αίσθηση!

Η Φωτεινή αγαπάει την κρητική μουσική και το έχει αποδείξει μέσα από τις συνεργασίες της με τους κορυφαίους Κρητικούς συνθέτες: Μίκη Θεοδωράκη, Νίκο Μαμαγκάκη και Γιάννη Μαρκόπουλο.

Την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε στην Κρήτη και σαν αερικό κινήθηκε στον Ψηλορείτη στο σπήλαιο Σφενδόνη στα Ζωνιανά για τα γυρίσματα του videoclip το οποίο επίσης κυκλοφορεί και αναμένεται να εντυπωσιάσει!!! Οι κάτοικοι των Ζωνιανών επεφύλαξαν έκπληξη στην ερμηνεύτρια και έστησαν γιορτή στα διαλείμματα των γυρισμάτων!

Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο κρητικός Νίκος Μαυράκης (Μπελεχονίκος), τη σκηνοθεσία ο κρητικός Γιώργος Χαλαμπαλάκης.

Ενορχήστρωση-Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης
Κρητική λύρα-λαουτο: Κώστας Σκουλάς,
Kιθάρες ακουστική και ηλεκτρική: Χρήστος Ζέρβας
Kρουστά (bedir, νταούλι, τουμπερλέκι, Zήλια): Αντρέας Παππάς
Μπάσο: Μιχάλης Μαυράκης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

Η Φωτεινή Δάρρα είναι η ερμηνεύτρια του Εισαγωγικού Θέματος της Τηλεοπτικής Κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τα μέσα ενημέρωσης σ ’όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη ελληνίδα που πραγματοποίησε επίσημη συναυλία στην Αγία Ειρήνη, της Κωνσταντινούπολης. Επίσης ερμήνευσε το “Τραγούδι της Εναρκτήριας Τελετής” της Eurovision στην Αθήνα το 2006 αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και έντυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της ήταν η εμφάνιση της στα επίσημα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο. Η Φωτεινή Δάρρα έχει συνεργαστεί στην καλλιτεχνική της πορεία με μερικούς από τους πλέον καταξιωμένους συνθέτες της χώρας αλλά και διεθνώς όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Μαμαγκάκης, Μίμης Πλέσσας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, AngelPara αλλά και με σπουδαίους ερμηνευτές: Rolando Villazon, Ramin Karimloo, Μαρία Φαραντούρη, Βίκυ Μοσχολιού κ.α.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ