Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

της Τιτής Ντολαπτσή

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι το ζήτημα της υπογεννητικότητας. Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στην πατρίδα μας. Αν ως Έλληνες, δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα, τότε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα.

Η οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, που δυσχεραίνει την οικονομική τους κατάσταση, και τους δημιουργεί συναισθήματα απαισιοδοξίας, αβεβαιότητας και φόβου, η απουσία επαρκούς υποστήριξης και ενίσχυσης της πολιτείας προς τα νέα ζευγάρια και τις οικογένειες, η έλλειψη πολιτικής κινήτρων για αύξηση της γεννητικότητας, καθώς και το κύμα μετανάστευσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια προς άλλες ανεπτυγμένες χώρες, αποτελούν τις αιτίες για την υπογεννητικότητα.

Τα ερωτήματα όμως, δεν μπορούν να μένουν για πάντα αναπάντητα. Πρέπει σήμερα, τώρα, να υπάρξει η πολιτική βούληση, να βρεθούν τρόποι, να βρεθούν λύσεις και η πολιτεία οφείλει να προειδοποιήσει, να ενημερώσει, να προλάβει, εστιάζοντας κυρίως σε νέους, εφήβους και παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ