Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ…

Οι διεργασίες συνεχίζονται σε εντατικό ρυθμό από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας γιατί η Καλλιθέα πρέπει να γίνει Ανθρώπινη πόλη και πάλι γεγονός με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου φαίνεται Όνειρο, όπως μας τόνισαν στελέχη της κίνησης… Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις αξίζει να θυμηθούμε τι είχαν πει τον Ιούλιο του 2017.

Η “Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας” είναι μια πολιτική κίνηση που συγκροτείται από δημοκρατικούς πολίτες της Καλλιθέας με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες – αλλά με προϊστορία και συνεισφορά στα κοινά – καθώς και από συμπολίτες μας που θέλουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά, συμμετέχοντας σε έναν κοινό αγώνα για να βγει η πόλη μας από το τέλμα που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Καλλιθέα… μια πόλη με έλλειψη δημοκρατίας, με ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, με πελατειακές σχέσεις, με έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, με χαμηλής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις, με ελλειμματική καθαριότητα, με αδιαφορία για το πράσινο, με αδιαφανή λειτουργία στις προσλήψεις και τις αναθέσεις προμηθειών, υπηρεσιών και έργων, χωρίς ασφάλεια για τον πολίτη, με εγκατάλειψη της νεολαίας, με ανεργία και λουκέτα στα καταστήματα και τέλος με μία τραγική εικόνα στην παραλία μας και γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Αυτή είναι η αρνητική συμμετοχή του Δήμου Καλλιθέας στην υποβάθμιση της ζωής μας, που μαζί με τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων εξαθλιώνουν την κοινωνία, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία και διαλύουν κάθε οργανωμένο ιστό κοινωνικής μέριμνας.

Την εποχή που η κοινωνία μας δέχεται από όλες τις πλευρές εξοντωτικά χτυπήματα, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης έπρεπε να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο οργάνωσης και δράσης με προτεραιότητα στην αλληλεγγύη και την υποστήριξη των αδυνάτων, παράλληλα με αναπτυξιακούς στόχους και πολιτιστική αναβάθμιση. Κυματοθραύστης στις επιθέσεις ενάντια στους πολίτες και μετερίζι αγώνα, πρωτοπορίας και αναβάθμισης.

Αντί γι αυτό, βλέπουμε ένα Δήμο γραφειοκρατικό, κομματικοποιημένο, εργαλείο προσωπικής προβολής και εξυπηρέτησης μικροπολιτικών πρακτικών, μακριά από τους δημότες και τη κοινωνία. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις πρέπει να αντιληφθούν ότι οι αναχρονιστικές μέθοδοι κομματικής διαχείρισης του Δήμου που ασκήθηκαν και ασκούνται, μας εγκλωβίζουν βαθύτερα στο τέλμα της κρίσης.

Απαιτούμε αυτό που μας αξίζει, για μια πόλη:
• Ανθρώπινη,
• Δημιουργική,
• Καινοτόμα,
• Κοιτίδα Πολιτισμού,
• Περιβαλλοντικά ευαίσθητη και δημοκρατική.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι:
• στην υποτίμηση και στον αποκλεισμό των πολιτών,
• στην αντιδημοκρατική λειτουργία,
• στην αδιαφάνεια,
• στην απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην υποταγή της στα κόμματα,
• στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες της Καλλιθέας που αναζητούν λύσεις μέσα από το διάλογο, τη συνύπαρξη και τη συναίνεση σε μία νέα πορεία για την επίλυση των κοινών προβλημάτων μας με όπλο τη δημοκρατική αγωνιστική δράση, για μια πόλη δημιουργίας, αλληλεγγύης, ανάπτυξης δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Μας ενώνει η απογοήτευση για τη σημερινή κατάσταση και η ευθύνη για το μέλλον της πόλης μας.

Η προσωρινή Επιτροπή της “Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας”

Αναγνωστάκος Γιώργος, Γιοβανίδης Νίκος, Νικολαράκος Μιχάλης, Καστάνης Γιώργος, Παπαχρήστος Βασίλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ