Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ..

Η Ανάρτηση στη σελίδα της Ένωσης..

Έφυγε, σήμερα, 2 Μαΐου, από τη ζωή η πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ), Γωγώ Χατζηνικολάου, σε ηλικία 72 ετών.

Η Γωγώ Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946.

Το 1973 παντρεύτηκε τον Απόστολο Χατζηνικολάου, ιδρυτή και πρόεδρο της ΕΑΕΤΕ, και έκτοτε αφιέρωσε όλη της την αγάπη και την ενέργεια στην Ένωση, αρχικά ως αντιπρόεδρος –ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου το 1980– και αργότερα, μετά το θάνατο του Απόστολου Χατζηνικολάου το 2001, ως πρόεδρος, μέχρι το θλιβερό για όλους μας θάνατό της.

Για τον Απόστολο και τη Γωγώ Χατζηνικολάου, η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού ήταν το παιδί που δεν απέκτησαν και ανάλογη ήταν και η αφοσίωσή τους σε αυτή. Σε όλη τη διάρκεια της κοινής ζωής τους, η Γωγώ Χατζηνικολάου στάθηκε πλάι του πολύτιμη βοηθός και συνεργάτης στην πραγματοποίηση πολλών και σημαντικών συνεδρίων και ημερίδων με Έλληνες Επιστήμονες του Εξωτερικού, αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο του ομογενειακού τύπου ως γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων του εξωτερικού με την πατρίδα.

Μεταξύ αυτών των σημαντικών συνεδρίων, αξίζει να αναφερθούν

  • Το 1980, το Α’ Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικού Τύπου, στην Αθήνα. με πρωτοβουλία της Ένωσης &
  • Το 1999, το Α’ Διαβαλκανικό Συνέδριο Τύπου, σε Σόφια και Θεσσαλονίκη

Σε όλους όσοι είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε δίπλα της, είτε ως συνεργάτες είτε ως φίλοι, ήταν γνωστή η αγάπη της Γωγώς Χατζηνικολάου για το συνάνθρωπο, γεγονός που τη χαρακτήριζε έως το τέλος της ζωής της.

Τα τελευταία χρόνια, αποδείχτηκε γενναία στην άνιση μάχη της με τον καρκίνο, την οποία έχασε σήμερα το πρωί.

Όλα τα μέλη της ΕΑΕΤΕ και οι φίλοι της ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ