Η Πλατωνική Θεώρηση για την ανθρώπινη ύπαρξη

Κατά την Πλατωνική Θεώρηση η ανθρώπινη Ύπαρξη διακρίνεται σε 3 μέρη. Το σώμα (υλικό), το πνεύμα (νοητικό) και η ψυχή (συναισθηματικό). Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος αποτελεί έκαν κοσμικό θαύμα το οποίο εμπεριέχει πολλές εκφάνσεις της Ενέργειας (χημική, ηλεκτρομαγνητική, ψυχική και νοητική). Υγεία σημαίνει όλες αυτές οι εκφάνσεις να βρίσκονται εντός της Ύπαρξης σε συνοχή και δυναμική ισορροπία.

Αυτά που κάθε φορά ορίζουν το βαθμό συνοχής και ισορροπίας των πιο πάνω, είναι η νοοτροπία, η διατροφή και ο τρόπος ζωής.

Η νοοτροπία κατευθύνει άϋλες και μη ανιχνεύσιμες (ως επί το πλέιστον) ψυχικές και νοητικές εκφάνσεις της Ενέργειας. Αυτές προκαλούν την παραγωγή νευροπεπτιδίων τα οποία ενορχηστρώνουν τις κυτταρικές λειτουργίες ανάλογα με το πως αισθανόμαστε κάθε φορά.

Η διατροφή ως σύνολο ενεργειακών συχνοτήτων που εκφράζονται ως «τροφή» στο υλικό επίπεδο, επηρεάζει και την παραγωγή των νευροπεπτιδίων αλλά και τη φυσιολογία των κυττάρων (κυτταρική θρέψη και αποτοξίνωση).

Ο τρόπος ζωής αφορά το εξωτερικό περιβάλλον (ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μικροκλίμα, οικολογία, κοινωνικές συναναστροφές, στάση σώματος, άσκηση και επιβάρυνση μυοσκελετικού συστήματος). Και αυτή η παράμετρος αλληλεπιδρά με τις άλλες 2 (Διατροφή και Νοοτροπία).

Η «τμηματοποίηση» του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής έχει οδηγήσει τη μη-ολιστική, μη -ιπποκράτειο προσέγγιση σε αδιέξοδο («σύνδρομα», «αυτοάνοσα», «κληρονομικότητα», «αγνώστου αιτιολογίας») και τους πάσχοντες σε σύγχυση, διότι βρίσκονται εν μέσω αντιπαράθεσης των «Κλασικών» με τους «Εναλλακτικούς» και τους «Ολιστικούς».

Πιστεύω ότι όλες οι προσεγγίσεις έχουν τη χρησιμότητά τους, όταν χρησιμοποιούνται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και σε συνδυασμό ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ για την κάθε Ανθρώπινη Ύπαρξη που μας εμπιστεύεται

Νίκος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
Επιστήμων Τροφίμων MSc ΓΠΑ
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ