Η πισίνα στους δημότες

ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Το κολυμβητήριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλλιθέας ως ανταπόδοση για την παραχώρηση της έκτασης του Ιπποδρόμου στο Ίδρυμα για την κατασκευή του πάρκου. Η λειτουργία του κολυμβητηρίου τα τελευταία χρόνια έδωσε την δυνατότητα σε δημότες της Καλλιθέας αλλά και των όμορων δήμων για άθληση στο υγρό στοιχείο. Μια επιλογή που απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών από μικρά παιδιά μέχρι  αθλητές και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η συνδρομή από την αρχή λειτουργίας για τους δημότες ανέρχεται σε 3 ευρώ την φορά ή 25 ευρώ τον μήνα και για τους μη δημότες στα 5 ευρώ την φορά ή 40 ευρώ τον μήνα. Το δημοτικό κολυμβητήριο είναι εξαιρετικά δημοφιλές παρά την παραπάνω επιβάρυνση που καθόλου μικρή δεν είναι και δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες της εποχής μας. Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας και ο ίδιος ο δήμαρχος έχει ως  επιλογή του να ασκεί πολιτική στον Δήμο μας σαν να είναι  επιχείρηση με σκοπό το κέρδος και όχι σαν ένας θεσμός αυτοδιοίκησης που πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη με την όσο το δυνατό καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς αυτόν. Με βάση την ανωτέρω επιδίωξη του Δημάρχου πέρασε η επιλογή του να παραχωρήσει το κολυμβητήριο κατά το δοκούν σε συλλόγους του εξωτερικού για δήθεν σκοπούς οι οποίοι θα βοηθήσουν την ανάπτυξη αθλοτουρισμού στον Δήμο μας.

Η παραπάνω επιλογή κάθε άλλο παρά θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Καλλιθέας καθώς δεν έχει γίνει κάποια οικονομική μελέτη για αυτή ούτε και προτείνεται κάποια ανταπόδοση από τα κέρδη που θα αποκομίσει το κολυμβητήριο για τους δημότες.

Πρότασή μας είναι, ο Δήμαρχος αντί να διαχειρίζεται το δήμο με όρους manager επιχείρησης και να επενδύει στις δημόσιες σχέσεις, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νέων ανθρώπων του Δήμου μας, μειώνοντας το κόστος για πρόσβαση σε αθλητικές υποδομές και προσπαθώντας για όσο το δυνατόν καλύτερες παροχές.

Οργάνωση Μελών Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ