Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ζωή και ελπίδα στην παραλία της Καλλιθέας

Ένα ακόμα καλό δείγμα των προθέσεών της για αξιοποίηση των ακινήτων του Φαληρικού Όρμου έδωσε η Περιφέρεια Αττικής με τη διοργάνωση των προκριματικών για τα πανελλήνια Πρωταθλήματα νέων στο σκάκι.

Το σκάκι δεν είναι ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι αλλά ένα ιδιαίτερα πνευματικό άθλημα. Ας μη ξεχνάμε ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας το 2016, η 16χρονη σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου, κατέκτησε την πρώτη θέση, με εννέα βαθμούς σε 11 αγώνες και αναδείχθηκε πανηγυρικά για άλλη μια φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων. Ποτέ, καμία άλλη αθλήτρια, πανελλαδικά η πανευρωπαϊκά, σε τόσο νεαρή ηλικία, δεν κατέκτησε τρία συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Αυτό το άθλημα μας δίνει ελπίδες πως οι νέοι άνθρωποι έχουν τις δυνατότητες να πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) και η Περιφέρεια Αττικής, διοργάνωσαν στις εγκαταστάσεις των πρώην Ολυμπιακών Ακινήτων στη Καλλιθέα από 18 έως 23 Απριλίου τα προκριματικά για τα πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα  καθώς και το πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων κάτω των 18 ετών.

Μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 330 νέοι και νέες από όλα τα σκακιστικά σωματεία της Αττικής. Ένα σημαντικό γεγονός που έγινε για πρώτη φορά στα ξεχασμένα και αναξιοποίητα μέχρι χτες Ολυμπιακά Ακίνητα της Καλλιθέας.

Οι βραβεύσεις των παιδιών πραγματοποιήθηκαν χτες στις 23 Απριλίου στις 21:30 από τον Αντιπερειφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής κ. Χρήστο Καπάταη, τον υπεύθυνο Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Πάντζα  Σπύρο, τα μέλη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας & της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής κ.κ Χρήστος Γκορίτσας, Παναγιώτης Σκλαβούνος, Μιχάλης Καλοσκάμπης, Βιργινία Ψωμά, Κωστής Παρράς, Λιμπέρης Αγγελάκης, Ηλίας Δαλιάνης καθώς και ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας (συνδιοργανωτή του Πρωταθλήματος) Νίκος Κουκίδης και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κωνσταντίνος Κόκουλος.

Παρών στην εκδήλωση έδωσε και το τ.μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Γιάννη Γάλλου και αναπλ. Μέλος του Δ.Σ του Εσπέρου κ. Νεκτάριος Βεκρής.

Κατά την διάρκεια της απονομής ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Χρήστος Καπάταης, συνεχάρη τους αθλητές και ευχήθηκε να συνεχίσουν να πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση του φαληρικού όρμου και δεσμεύτηκε ότι σκοπός της Περιφέρειας είναι να ζωντανέψουν όλοι αυτοί οι αναξιοποίητοι χώροι και να προσφερθούν στους κατοίκους των όμορων δήμων, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναπτύξει ή περιφέρεια. Απόφαση της Περιφέρειας Αττικής είναι οι εγκαταστάσεις να είναι ανοιχτές και για άλλες ελεύθερες εκδηλώσεις, διαμορφώνοντάς αυτές – μέσα κι έξω – ώστε να μπορούν οι κάτοικοι άλλα και οι επισκέπτες της περιοχής να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ